Annonse
HjemNyheterDen ultimate Range Rover Sport

Den ultimate Range Rover Sport

Den raskeste i Land Rover-familien får nå en stjerneblinkende lakk.

Om du lurer på hva som er den raskeste modellen hos Land Rover, kan vi opplyse at det er Range Rover Sport SVR. Dette er altså en «vanlig» Range Rover Sport, men med tre viktige bokstaver i modellnavnet.

SVR står enkelt og greit for Special Vehicle Racing, og er en tittel Special Vehicle Operations (SVO) setter på biler de har gjort hakket mer sportslig. Disse har flere avdelinger, hvor SV Bespoke står bak spesielle utgaver og også den nye spesialutgaven av Range Rover Sport.

En vanlig utgave av denne kan fås som ladbar hybrid som gir den en systemeffekt på 404 hestekrefter, men går man for SVR-utgaven spretter kreftene opp på sportsbil-nivå.

Saken fortsetter under Annonsen

Den er nemlig utstyrt med en 5-liters V8-motor med 575 hk og et dreiemoment på 700 Nm, nok til å sende bilen opp til 100 km/t på bare 4,5 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 283 km/t, og den er rett og slett historiens raskeste serieproduserte Land Rover.

Nå har SVO klar en ny SVR-utgave som de har kalt for Range Rover Sport SVR Ultimate, og her lokker de med en blinkende lakk. Jepp.

Den ultimate Range Rover Sport SVR inkluderer tre håndmalte farger, og dette bør vi nordmenn nikke litt fornøyd til. Ja, vi skal forklare.

Maya Blue Gloss og Marl Gray Gloss er begge eksklusive for Ultimate-utgaven, og inneholder «delikate og sterkt reflekterende fine hvite glassflakpartikler som gir en intens stjernelignende gnist», ifølge Range Rover.

Et tredje alternativ som gjør bilen litt mer dempet er også tilgjengelig, nemlig en svart sateng-farge.

Og den norske vrien finner vi i kontrast-taket, for dette består nemlig av den sorte fargen som Jaguar Land Rover har døpt Narvik Black. Denne finner vi igjen hos alle tre utgavene.

SVO har også gitt Ultimate skrifteffekter både foran og bak på bilen, og den kommer med et ventilert panser i karbonfiber, 22-tommers 5-eikede smidde lettmetallfelger og sorte bremsekalipre.

Narvik-svart finner vi også igjen på sidespeilhusene, frontgitteret og gitterrammene, frontvinge-detaljene og på bakluken.

Og ja, SVO har også spandert på litt mer krom, flere sportslige detaljer på innsiden og noen spesielle lettvekts-seter.

‒ Range Rover Sport SVR omdefinerte Land Rovers høyytelses-egenskaper da den ble introdusert i 2014, sier Mark Turner, kommersiell direktør for Land Rover SV Bespoke.

‒ Vi har solgt mer enn 20.000 eksempler, og etterspørsel etter SVR’s karakteristiske blanding av kraft, luksus og spennende dynamikk fortsetter å vokse hvert år. SV-skreddersydde tilpasningsfunksjoner i denne Ultimate-utgaven hever appellen ytterligere.

SVO skal vise fram den nye Ultimate-utgaven under Salon Privé-utstilling i neste måned, og vi får tro at salget får seg et ytterligere løft litt takket være en «norsk» farge.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse