Den første av i alt sju farvel-utgaver

Dodge skal ta farvel med muskelbilene Charger og Challenger i nåværende form, og det skal de gjøre med sju spesialutgaver. Nå viser de fram den første.


Charger og Challenger er to av de mest ikoniske amerikanske muskelbilene, et begrep som opprinnelig var myntet på sterke 2-dørs biler. Noen av de mest kjente av de opprinnelige bilene var Pontiac GTO, Ford Mustang og Chevrolet Camaro.

Dodge hadde også sine to muskelbiler på 1960-tallet, Charger som kom i 1966 og Challenger som dukket opp i 1969. Begge to lever fortsatt i beste velgående når vi nå skriver 2022.

Men de er på lånt tid, for modellene som vi kjenner dem i dag takker for seg til neste år. Men det har de ikke tenkt å gjøre ubemerket, for Dodge har planlagt hele sju spesialversjoner som det garantert kommer til å bli hard kamp om.

Seks av disse skal knytte bånd med tidligere biler, mens den 7. blir den «aller siste av sin type», som Dodge selv beskriver den som.

Modellserien er kalt «Last Call», altså en slags «siste dans», og den som trår først ut på dansegulvet er en Dodge Shakedown.

Den første spesialutgaven tar først og fremst arven fra et 2016-konsept kalt Dodge Shakedown Challenger ut til veiene, men har også en rekke kjennetegn som Dodge-elskere verden over vil nikke anerkjennende til.

Og ja skal selvsagt få seg et bilde av den retrobaserte bilen vist fram i 2016, men først vi må ta for oss den nye utgaven som altså er basert på Challenger-utgaven.

Bilen ser åpenbart rødt, for de spesielle kjennetegnene inkluderer en rød «392» grafikk og en rød «Shakedown»-tekst og en aldri så liten fartsstripe med rød aksent som strekker seg over hele bilen. Ja, Shakedown-utgaven er også utstyrt med røde Brembo-bremser og Alcantara-seter med røde sømmer.

Selvsagt er også denne utgaven utstyrt med et luftinntak på panseret som skal fore drivsystemet som har en V8-motor som hjerte med en masse frisk luft. Bilen er for øvrig skodd med 20-tommers svarte felger for å sikre et mest mulig røft uttrykk.

Dette er altså en av sju spesialutgaver, noe som betyr at den kommer i ganske så begrenset opplag.

Nærmere bestemt skal Dodge kun sette sammen 1.000 eksemplarer av Shakedown ‒ 500 Challenger Shakedown R/T Scat Pack som blir tilgjengelig i grå og 500 Challenger Shakedown R/T Scat Pack Widebody som er lakkert i svart.

Så det kommer helt sikkert til å bli en hard kamp om disse, slik det mest sannsynlig også kommer til å bli med de seks andre versjonene.

Her er bilder av bilen som starter på slutten til Charger og Challenger som vi kjenner i dag, en Challenger Shakedown, samt et av den flotte utgaven vist i 2016 som har fungert som en slags inspirasjonen:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter