ADAC har gjennomført en ny runde med barnesetertester. Her Solution T i-Fix (t.v.) og Cloud T + Base T. (Foto: Cybex)

De beste barnesetene

Tyske ADAC har gjennomført sin årlige test av barneseter, og 27 av 29 seter fikk godkjent. Se resultatene.


ADAC er Europas største bilforbund, og i likhet med NAF er en viktig del av organisasjonen å gi tips og råd til bilister. Det innebærer også tester, og en slik er ganske så viktig ‒ test av barneseter.

Så sent som i forrige måned kjørte de en ny testrunde rundt disse, og denne gang hadde de samlet 29 forskjellige barneseter. Og den gode nyheten er at 27 klarte seg så bra at de får godkjent, mens den dårlige er at to fikk stryk.

Mer eksakt oppnådde 21 modeller en «god»-rangering, 6 ble belønnet med «tilfredsstillende» og 2 fikk den lite flatterende «defekt»-scoren. ADAC understreker at disse også er sikre seter, men har materialer som inneholder forurensende stoffer og dermed kan ikke ADAC anbefale disse.

Som du kan se av listen lengre nede var den beste scoren 1,7 (lavere er bedre), noe både et sete fra Besafe (for barn rundt ett år) og et fra Cybex (for barn rundt halvannet år) oppnådde.

I tillegg kom to andre barneseter under 2-scoren, mens de fleste andre havnet mellom 2,0 og 2,5. Dette er ifølge ADAC «god», mens ingen oppnådde «meget god» denne gang ‒ her går den øvre grensen på 1,5.

Testen viser også at kvalitet koster, og de to testvinnerne hører hjemme i det øvre prissjiktet med en salgspris 400 euro for Besafe og 500 euro for Cybex-setet.

Sistnevnte produsent, altså Cybex, har alle grunn til å være fornøyd med resultatene, for i tillegg at Cloud T i-Size + Base T for barn opp til 24 måneder fikk det beste resultatet sammen med Besafe iZi Go Modular X2 i-Size + iZi Modular i-Size Base, gikk de også til topps i to andre kategorier.

Solution T i-Fix gikk til topps i aldersgruppen ca. 4-12 år med scoren 2,0 mens Sirona T i-Size + Base T fikk den beste scoren opp til ca. 4 år med 2,3.

Disse testvinnerne slår dermed følge med en annen stol fra Cybex, Anoris T i-Size, som under fjorårets test klinket til med imponerende 1,5 og dermed «veldig bra».

– Helt siden Cybex ble grunnlagt, har det å bidra til sikkerheten til barna våre vært ambisjonen vår, sier Johannes Schlamminger, administrerende direktør i Cybex.

‒ Vi er derfor glade for T-Lines vurderinger i de siste ADAC-testene. De viser hvilke forpliktelser vi har til de høyeste kvalitets- og sikkerhetsstandardene. Å motta over 500 priser gjør oss stolte og motiverer oss til å flytte grensene ytterligere, og til å gjøre produktene våre enda tryggere.

Testvinner Cloud T starter for øvrig på 2.849 kroner her i Norge.

Ok, her har du alle resultatene fra årets test, og ja, barnesete-produsentene har virkelig en vei å kjøre når det kommer til navnene. For som du kan se av listen er disse alt annet enn enkle.

(Foto: ADAC eV)

Les også: 

Debatt

Les mer om:

Forbruker barneseter