DB11 V8 med mer krefter

Aston Martin feirer en oppgradert konfigurator med å gi V8-motoren i selveste DB11 enda flere krefter.


Etter at det britiske luksus sportsbilsmerket fikk nye eiere har det skjedd svært mye, deriblant en helt ny nettbasert konfigurator som det sikkert er mulig å bruke timer på. Ja, kanskje til og med dager.

For denne kan skilte med teknologi både fra Epic Games, Nvidia og Google, tre store fisker når det kommer til dataspilling og nettbaserte løsninger. Og som vi vet blir dataspillene stadig mer realistiske og skybaserte nettløsninger enda raskere, så ja, dette bør bli bra.

Målet er at de som ikke er fysisk på besøk hos en Aston Martin-forhandler også kan få oppleve bilen på en mest mulig realistisk måte, og dermed har britene hentet inn de tre tungvekterne for å skape en ny løsning for disse såkalte konfiguratorene ‒ en byggeløsning for kjøp av nye biler på nett.

Nå er denne oppdatert med blant annet en ny 3D-teknologi som gjør det hele enda mer realistisk, hvor det blant annet er mulig å zoome inn på områder på bilen. Ifølge Aston Martin selv skal den «engasjere, begeistre og aktivere kundene, uansett hvor de er i kjøpsprosessen».

Og det er jo bra, spesielt ettersom merket selv kan melde at de har sett en veldig økning i trafikken på deres nettsider etter at de gjorde comeback i formel 1 ‒ en annen ny ting som har skjedd med de nye eierne.

Den oppgraderte løsningen heter MY22, og sukkerbiten som gjør det hele enda søtere finner vi hos modellen DB11.

Både coupé og volante-versjonene med 4-liters V8 kan nemlig nå skilte med 535 hestekrefter, opp 25 hk fra tidligere. Og når det kommer til såkalte super-GT-biler teller som kjent hver eneste hk.

Aston sier ikke så mye om hva dette betyr for ytelsene, foruten at den nye toppfarten nå lyder på 309 km/t. Og det bør jaggu holde for de fleste.

Britene forenkler også noen av navnene på modellene de tilbyr, og fra nå av heter for eksempel utgaven DB11 AMR kun DB11 og DBS Superleggera mister sin superlette italienske benevnelse ‒ den heter altså kun DBS fra nå av.

Vi feirer den nye MY22-konfiguratoren med noen bilder av Aston Martin DB11 med V8, for det kan som kjent aldri bli feil.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter