Zenvo har latt seg inspirere av nordlyset, og kommer med en ny hyperbil rett og slett kalt Aurora. (Fotos: Zenvo)

Dansk superbil med norsk navn

Zenvo pirrer med en ny superbil, og den heter rett og slett Aurora.


Det finnes allerede en superstjerne som heter Aurora, og hun er selvsagt norsk.

Artisten Aurora Aksnes ble verdenskjent da hun opptrådte under fredspriskonserten kun 18 år gammel, og hvor populær hun er viser blant hennes siste musikkvideo publisert på YouTube så sent som i fjor. Den er nemlig sett, hold deg fast, hele 77 millioner ganger.

En annen verdenskjent Aurora er også et norsk fenomen, nemlig aurora borealis ‒ nordlyset. Og sorry artist Aurora, det er dette Zenvo har tenkt på når de har navngitt noe annet supert ‒ nemlig en ny superbil.

Zenvo er noe så spesielt som et dansk bilmerke, og enda mer spesielt ‒ et dansk superbilmerke. De startet opp i 2007, og det hele begynte med en ST1 prototype. Siden har de kommet med TS1 GT, TSR, TSR-S og den ferske TSR-GT.

Sistnevnte viste de fram i fjor, og som et ekte supermerke var de selvsagt utsolgt for denne før den ble offisielt kjent. Og det er kanskje ikke så rart.

Denne superbilen er utstyrt med en 5.8-liters V8-motor med en nyutviklet TS Power Pack som tar kreftene fra 1.177 hestekrefter for S-versjonen opp til ville 1.360 hk for den nye GT-utgaven.

I tillegg hadde de flikket litt på girkassen, og resultatet er en bil som klarer 424 km/t ‒ opp fra den langt mer folkelige toppfarten på 325 km/t som TSR-S klarer.

Det fine med supermerker, iallfall de suksessrike, er at det alltid kommer en ny bil som er enda mer vanvittig enn de forrige. For Zenvos del betyr det nå en hyperbil med en V12-motor.

Hva som bor i de to nye versjonene som danskene har på gang er ikke klart, men den nye modellen har altså fått navnet Aurora og kommer både som Agil som i det engelske ordet agile (smidig) og Tur som i norske kjøretur.

Det betyr med andre ord en gran turismo-utgave og en mer banefokusert en.

Zenvo sier at den nye V12-motoren er på 6 liter og har Twin Turbo, og at selv Tur-versjonen skal klare over 400 km/t. Dermed bør turen fra Præstø til Hamburg gå unna i rekordfart.

‒ I dag er et veldig stolt øyeblikk i selskapets historie, sier Zenvos kommersielle direktør og styreleder Jens Sverdrup:

‒ Det er en bemerkelsesverdig ære å lede vårt voksende team, ettersom vi tar den mest spennende fasen i selskapets historie… Denne bilen har kommet fra lidenskapen som stikker dypt i Zenvo-familien og er veldig på linje med vår etos om «smil per mil». 2023 kommer til å bli et virkelig spennende år.

Og som du kan se av bildet under er Zenvo ekte Norges-venner. For foran nordlyset kan vi se logoen til Zenvo, og ja, det i midten skal symbolisere Tors hammer.

Zenvo har latt seg inspirere av nordlyset, og kommer med en ny hyperbil rett og slett kalt Aurora. (Fotos: Zenvo)

Zenvo Automotive følger nå en 10-årsplan som skal gjøre de til et ledende globalt supermerke, og Aurora skal altså ta de inn i en ny tid med hyperbiler.

Det betyr også at det er slutt på strategien med å lage superfå biler, og den nye hyperbilen blir som masseprodusert i forhold til de få utgavene av tidligere biler. Zenvo setter nemlig først sluttstrek på 100 biler, og det er godt nytt.

Nå får ikke Aurora verdenspremiere før i august, så lite er kjent rundt bilen inkludert prisen, men det vi vet er at danskene planlegger hele 100 eksemplarer av bilen.

Allerede før de annonserte bilen har mange kunder sikret seg en, men grunnet det forholdsvis høye totalantallet er det «kun» 30 prosent som allerede er solgt. Så denne gang er mulighetene for å sikre seg en ny Zenvo langt større, men de som planlegger det bør nok ikke vente altfor lenge med bestillingen.

Bare spør de som var for treg på avtrekkeren når det kom til Zenvo TSR-GT, en superbil som ser slik ut:

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene