Her blir det nå også ChatGPT. (Fotos: Peugeot)

ChatGPT inn i alle Peugeot-modeller

Nylig ble det klart at ChatGPT baner seg vei inn i biler fra merker som Volkswagen og Audi ‒ og nå melder Peugeot at alle deres modeller skal få den kunstige intelligensen.


Nå kommer det ikke som et stort sjokk at det franske merket baner vei for ChatGPT, for de var et av de første merkene til å kjøre i gang pilotprosjekter rundt denne AI-løsningen. Her fikk over 10.000 muligheten til å teste ut den kunstige intelligensen.

Nå skal alle få være med på moro, inkludert nordmenn.

Infotainmentløsningen til Peugeot inkluderer i-Cockpit, og her blir nå ChatGPT også standard. Det betyr at alle nye og oppdaterte modeller får dette, og dermed blir listen ganske så lang; 208, 2008, 308, 308 SW, 408, 508, 508 SW, Rifter, Traveller, Partner, Expert og de kommende nye 3008 og 5008.

Her er infotainmentet til nye E-5008 som byr på det elegante Panoramic i-Cockpit:

Totalt skal ChatGPT bane seg vei inn til 17 land og på 12 forskjellige språk her i Europa, og løsningen er allerede på vei.

Fra nå av er ChatGPT på plass i Peugeots nye biler i Tyskland, Østerrike, Spania, Frankrike, Italia, Portugal, Storbritannia, og ingen fare om du allerede har en relativt ny Peugeot ‒ løsningen kommer via en trådløs oppdatering. 

Videre skal Danmark, Irland, Norge, Sverige, Sveits, Belgia, Luxembourg, Nederland, Polen og Tsjekkia få løsningen innen utgangen av juli, så nordmenn trenger ikke å vente så veldig lenge.

Peugeot sier at ChatGPT er tilgjengelig som en del av Connect Plus-pakken og kan også bestille på forespørsel.

ChatGPT er en såkalt generativ kunstig intelligens utviklet av OpenAI som er basert på enorme datamengder, og er dermed i stand til å svare på veldig mange spørsmål.

Hos det franske merket er det bare å si «ok, Peugeot» og deretter stille et spørsmål, og dermed skal ChatGPT iverksette tiltak.

Peugeot gir også noen eksempler på bruksområdet til den nye tjenesten, og sier at når du for eksempel kommer til en by kan du be den om å fortelle deg hvilke monumenter du skal besøke, for så å fortelle deg historien til disse stedene, og til slutt, hvis du ønsker det, guide deg til et av dem ved hjelp av bilens navigasjonssystem.

Og ja, en populær syssel under en biltur er quiz, og på sekunder kan ChatGPT trylle fram slike basert på ulike emner ‒ så her er det potensielt mye moro.

Merk at Peugeots løsning baserer seg på versjon 3.5 av ChatGPT og på data samlet inn senest i januar 2022.

Peugeot kan til slutt forteller at gjennom å introdusere ChatGPT vil de revolusjonere talekommandoopplevelsen, og at dette skal foregå på en interaktiv, flytende og intuitiv måte.

 Les også:

Debatt

Les mer om:

Peugeot ChatGPT