Bygg din egen Ford Ranger!

Ford mener pickupen Ranger har så stort potensialet at den kan fungere både som en lastebil, en kranbil eller hva du måtte ønske.


Europa snytes for en av verdens aller mest solgte bilmodeller, Ford F-150. Amerikanerne mener at bilen ikke passer på det europeiske markedet, og har i stedet laget en modell som skal trives bedre i den europeiske trafikken.

Erstatningen heter Ranger, omtrent like lang som standardutgaven til F-150 men en del centimeter smalere. Og europeiske pickup-kjøpere har svart med å sende Ranger rett til topps i dette segmentet, noe den har vært de siste fem årene.

Det er ikke så veldig lenge Ranger-modellen fikk seg en oppdatering, og for å vise at dette virkelig en nær slektning av F-serien full av muskler lagde de like godt en video av en Ranger som trakk 15 campingvogner.

Ja, du skal få se det ville stuntet, men smør deg med litt tålmodighet.

En av styrkene til en bil som Ranger er at den er svært fleksibel, og de som trenger en arbeidshest har mulighet til å finne akkurat den utgaven som passer til oppgavene.

Og nå blir det enda mer fleksibel, faktisk ekstremt fleksibel.

Sjekk dette:

Ford har nemlig laget en grunnmodell hvor de har fjernet det over rammen bak, altså en pickupversjon uten lasteplanet bak.

Tilbake står en strippet donorbil som kommer som singel-cab og XL-serie, og Ford har forutsett hva de fleste trenger. Her er det firehjulstrekk og EcoBlue dieselmotor med 170 hk og 420 Nm, så de som trenger en spesiallaget pickup til for eksempel spesielle redningsoppdrag kan lage sin egen versjon av denne.

Slik ser bilen ut når den er strippet ned:

Å bygge sin egen bil er selvsagt ikke noe som amatører bør begi seg ut på, men ingen fare ‒ Ford har løsningen.

De opplyser nemlig at det finnes 160 kvalifiserte ombyggere (QVM) i 13 markeder inkludert Norge, som bygger bilene til deg hvor også garantien i orden.

Ford melder at de nesten er klare med bilen som er kalt Ranger chassis cab, mer bestemt blir den mulig å bestille i januar 2021.

Den nye generasjonen av Ranger kommer selvsagt i en rekke utgaver, også som selveste Raptor. Dette rovdyret kan skilte med en motor på 213 hk, og har for sikkerhets skyld fått en automatkasse med ikke færre enn 10 trinn slik at trekkraften bør være i orden.

Så skryter da også Ford av at den nye Rangeren kan trekke 15 campingvogner på en gang, og viser det mer enn gjerne.

Nå kan du jo lage din egen campingbil med det nye Ranger-chassiset, men om du foretrekker å dra med deg campingvogn kan du altså gjøre jobben for halve campingplassen i samme sleng.

Bare sjekk dette:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter