Bruktbiler: Disse fargene er mest populære

Nordmenn er fortsatt konservative når det kommer til bilfargen.


Nylig kom bilsøkertjenesten iSeeCars med en analyse på hva farger har å si for bruktbil-verdien. For ja, det har den visstnok.

Analysen kan trygt betegnes som stor, for søketjenesten har nemlig sammenlignet formidable 650.000 tre år gamle biler som nylig er solgt. De har sett på verdifallet på disse i løpet av de tre årene, og sortert bilene etter farger.

Den gode nyheten for folk flest er at populære farger som hvit, svart og sølv har minimal innvirkning på verdien av bilen, men på den negative øker heller ikke disse fargene verdien.

I så fall bør du gå for noe litt mer fargesprakende.

Undersøkelse viste nemlig at gule biler kun hadde en avskriving på 4,5 prosent, og det er soleklart best. Nærmest kommer oransje med 10,7 prosent, og deretter lilla med 13,9 prosent. Jepp, lilla.

Snittet av bilene er på 15 prosent, mens grå, en norsk favoritt, klarte seg litt bedre enn dette med 14,3 prosent. De to andre norske favorittfargene slet derimot litt mer.

For en fersk statistikk fra CarNext, som sier at de er en av Europas ledende online bruktbilmarkedsplasser, viser at svart, hvit og grå er de tre mest populære bilfargene i første halvdel av 2022 her i Norge.

Statistikken viser videre at hvit nå har en stigende trend, og fargevalgene i Norge er i samsvar med resten av selskapets markeder i Europa.

– Selv om vi ser en gradvis økning av sterkere farger i Norge, er det fortsatt svart og grått som dominerer, sier Ariane Struyf, administrerende direktør for CarNext i Norge.

Selv om verdifallet åpenbart er minst når det kommer til fargesprakende biler, betyr ikke dette at de er enklere å selge.

‒ Sterkere farger er vanskeligere å selge, slår Struyf fast.

I analysen til iSeeCars har hvite biler en avskrivning på 15,5 prosent og svarte biler lander på 16,1 prosent, mens røde og grønne biler snitter på 14,0 prosent. Blå og grå ender opp på 14,3 prosent, mens sølv har en avskrivning på 14,8 prosent.

CarNext kan også fortelle at en gammel myte står for fall.

De sier at tidligere trodde mange at hvite biler utgjorde en større risiko for ulykker om vinteren her i Norge, men ny data tyder på at bilkjøpere ikke lenger bekymrer seg over dette.

Så hvordan er fargetrenden i Europa?

Jo, dette er favorittene i utvalgte land, ifølge CarNext:

  • Norge ‒ svart, hvit og grå
  • Tyskland – svart, hvit, og grå
  • Spania – hvit, svart, og blå
  • Frankrike – hvit, grå og svart
  • Italia – hvit, svart og grå
  • Nederland – svart, hvit og grå
  • Portugal – hvit, svart og grå

Les også:

Les mer om:

Nyheter Forbruker