Annonse
HjemElbilerBritene rundet én million Mini’er

Britene rundet én million Mini’er

Merket som skal fase ut forbrenningsmotorene allerede i 2025 har rundet en ganske så stor milepæl i Storbritannia.

Mini hører hjemme i BMW-gruppen sammen med Rolls-Royce, MC-selskapet BMW Motorrad og selvsagt det rene BMW-merket.

Og hovedmerket har som kjent innledet en formidabel satsing på elbiler, og har blant annet på gang nye helelektriske modeller som BMW iX, BMW iX3 og BMW i4. Men de må faktisk se seg slått av Mini når det kommer til overgangen til kun elbiler.

Mini har en plan som sier at de skal lansere sin aller siste modell med forbrenningsmotor i 2025, og innen 2027 skal halvparten av salget bestå av elbiler. Videre skal de i begynnelsen av 2030-tallet være det første merket i BMW-gruppen som går over til kun helelektrisk biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Det «lille» merket har for lengst innledet sin satsing på elbiler, og kunne i fjor lansere bilen som offisielt heter Mini Cooper SE.

Denne er bedre kjent som Mini Electric, og følger dermed opp den første elektriske «testmodellen» Mini E som ble laget tilbake i 2010.

Grunnen til at Mini E måtte vike var at BMW selv hadde på gang en liten elbilmodell, og i3 introdusert i 2013 ble som kjent en stor suksess.

Slik ser Mini Electric ut:

Mini tenker også utover kun bybiler, og har vist fram et konsept kalt Mini Vision Urbanaut, og dette er hva vi kan kalle en Mini-buss. Den er under 4,5 meter lang, og skal vise hvordan man kan løse den urbane mobiliteten i framtiden. Ja, du skal få se bilde av denne litt lengre ned.

Det britiske merket som har en historie som strekker seg tilbake til 1959 gjør seg altså klar for framtiden, og de små bilene er fortsatt en stor favoritt hos mange.

Den moderne Mini startet opp i 2001, og det tok ganske eksakt 20 år før Mini nummer én million ble solgt på hjemmebane i Storbritannia.

‒ Å ha solgt over en million Mini på bare 20 år er en bemerkelsesverdig milepæl, og vi er alle ekstremt stolte, sier David George, direktør for Mini UK.

‒ Denne prestasjonen er et bevis på de fantastiske bilene vi har bygget og lansert i løpet av den tiden, våre kunders kjærlighet til Mini og styrken og urokkelig engasjement ute hos forhandlerne.

I tillegg til økende interesse for Mini Electric ser de også en stor etterspørsel av ladehybrid-versjonen av Mini Countryman, noe som er et godt tegn ettersom de altså skal elektrifiseres enda mer de neste årene.

Og kanskje dukker også Mini Vision Urbanaut opp som en produksjonsmodell, og slik ser den ut:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse