Annonse
Hjem Nyheter Bosch fikk kjempebot

Bosch fikk kjempebot

Dieselgate ruller videre, og nå har Bosch fått en gigantbot for sin rolle i jukseskandalen.

Det er snart fire år siden Volkswagen-gruppen ble avslørt for å ha jukset med tallene rundt dieselutslippene, noe som i ettertid har forandret hele bilindustrien.

Men saken ruller fortsatt videre, og bare for noen uker siden godtok Porsche en gigantisk bot på hele 5 milliarder kroner for jukset som ble avdekket i 2015.

Men det var flere enn Volkswagen-gruppen som hadde en finger med i dieselgate.

Bilene var nemlig utstyrt med programvare som manipulerte utslippstallene når dieselbilene gjennomførte offisielle tester, men i realiteten slapp bilene ut mye mer skadelige stoffer enn det tallene viste.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette ble mulig blant annet med hjelp fra Bosch, og ifølge tysk påtalemyndigheter leverte delegiganten 17 millioner tekniske deler som var utstyrt med programvare som kunne kontrollere motoren.

Myndighetene kom fram til at 2 millioner euro var passende straff for det de hadde gjort, og 88 millioner euro som straff for det de tjente på dette.

Altså totalt 90 millioner euro, i skrivende stund 878 millioner kroner.

Bosch sier at med denne boten er saken ferdig for deres del. De har altså godtatt den, som også Porsche gjorde bare for noen uker siden.

Men de største tyske bøtene etter utslippsjukset har Volkswagen og Audi fått.

Volkswagen ble i fjor ilagt en bot på hele 1 milliard euro, mens Audi måtte ut med 800 millioner euro i straff.

I forrige måned siktet påtalemyndighetene i Braunschweig den tidligere VW-sjefen Martin Winterkorn og fire andre direktører for deres roller i dieselgate, så denne saken er langt fra over.

Etter dieselgate har bilindustrien vridd fokus bort fra dieselmotor og over til elektrifiserte drivverk, både mildhybrider, hybrider, ladbare hybrider og elbiler.

Audi har nylig kommet med sin første rene elbilmodell, e-tron, mens Volkswagen og Porsche snart er klare med sine første rene elbiler. Alle de tre produsentene hører hjemme i Volkswagen-gruppen.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,847FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker