Annonse
HjemNyheterBond-bil til salgs

Bond-bil til salgs

Lyst på en ekte filmstjerne? Nå har du muligheten til å sikre deg en bil fra Bond-filmen Spectre.

James Bond har nærmest blitt en britisk institusjon, og foruten et aldri så lite glipptak med BMW har den hemmelige agenten også brukt sine ville eventyr til å vise fram britiske biler.

Hovedmerket er som de fleste vet Aston Martin, men også Jaguar Land Rover er tungt involvert når 007 sendes ut på halsbrekkende oppdrag.

Den foreløpig siste filmen i Bond-serien var Spectre som kom i 2015, og bilen som skapte de aller største overskriftene i den var en lekker Aston Martin DB9 GT.

Saken fortsetter under Annonsen

Men selskapet som hadde flest biler i den 24. Bond-filmen var Jaguar Land Rover, som kunne by på hele tre forskjellige modeller.

Sportsbilen Jaguar C-X75 som jaktet på Bonds DB9 GT i Romas gater, en Range Rover Sport SVR og ikke minst Land Rover Defender.

Range Rover Sport SVR, Jaguar C-X75 og Land Rover Defender. (Foto: JLR)
Range Rover Sport SVR, Jaguar C-X75 og Land Rover Defender. (Foto: JLR)

Defenderen fikk virkelig kjørt seg i en annen vill biljakt-scene på snøen, og det gikk faktisk så hardt for seg under filmingen at tre biler ble vraket ‒ på ordentlig.

Heldigvis hadde filmteamet noen å ta av.

Eon Productions hadde nemlig bestilt 10 spesialriggede Land Rover Defendere av Bowler Motorsport, spesialister til å bygge om slike biler. Bowler satte blant annet på gedigne 37-tommers dekk, installerte veltebur og trimmet bilene til nærmere 200 hk.

De lagde to forskjellige versjoner. En til biljakt i høy hastighet, og en som kunne håndtere snø-scenen.

Kun sju biler overlevde altså filminnspillingen, og en av disse var en som ble rigget for snøjakten. Mer eksakt bil nummer ni.

Silverstone Auctions skal nå tilby bilen under en nettauksjon 23. mai, og hvem vil vel ikke kjøre en ekte Bond-stjerne?

‒ Dette er en unik mulighet til å eie en del av Bond-historien, sier Nick Whale hos auksjonsfirmaet.

‒ Disse er så sjeldne at en slik mulighet ikke dukker opp veldig ofte.

Det er millioner av Bond-fans over hele kloden, så jakten på denne bilen kan nesten bli like heftig som biljaktene i filmen.

‒ Bilen er nesten helt identisk til den som forlot filmsettet, og den kommer med info og detaljer om når og hvor den ble brukt i filmen, sier Whale.

Hva prisen eventuelt ender på er ikke godt å si, og Silverstone Auctions har heller ikke gitt noen stipulert pris. Så vi vet da søren hva denne kan ende på.

Men ikke regn med å gjøre at auksjonskupp på akkurat denne Land Rover Defender, for vi snakker altså om en ekte Bond-stjerne.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse