Sjekk dette konseptet fra BMW! (Fotos: BMW)

BMW viser nytt konsept

Skal da være en 2-seters kabriolet inspirert av selveste BMW Z8? Vel, hils på Concept Skytop. Se bilder!


Aiaiai, det er alltid spennende når BMW viser et nytt konsept, men når det handler om en åpen 2-seter heves listen ytterligere.

Og det gjør nettopp det.

For under helgens Concorso d'Eleganza Villa d'Este hadde BMW med seg et nydelig konsept som passer perfekt inn i den elegante bilutstillingen arrangert i Italia, en toppløs forførende modell kalt BMW Concept Skytop.

Dette er en kabriolet med et forlokkende design med rene og sportslige linjer, og selvsagt noe ekstraordinært i motorrommet ‒ den kraftigste V8’eren til BMW.

Videre har BMW benyttet varme monokromatiske farger på utvendig og innvendig, og selvsagt mikset dette med eksklusive materialer.

‒ BMW Concept Skytop har et unikt og eksotisk design, helt i tråd med tradisjonen på Concorso d'Eleganza Villa d'Este, sier Adrian van Hooydonk, sjef for BMW Group Design.

– Den tilbyr en kombinasjon av kjøredynamikk og eleganse på høyeste nivå.

Her er det selvsagt en hainese med en opplyst nyregrill og et nytt frontlykt-design spesielt for Skytop, og intet mindre enn integrerte «winglets» i dørsidene i stedet for vanlige dørhåndtak. 

Og ja, lettmetallfelger med presise lameller som skal forsterke utseendet ytterligere.

Her er det flere referanser til BMW Z8 Roadsteren, som den fremtredende listen som strekker seg fra motorpanseret, gjennom interiøret til en aluminiumslist plassert på bagasjelokket.

Men det er mer oppsiktsvekkende med dette konseptet.

Det er en skinnkledd veltebøyle som kombineres med sidefinner på B-stolpen og en innfellbar bakrute, og de to avtagbare takdelene kledd i skinn kan oppbevares i et eget rom i bagasjerommet.

Ifølge BMW gir fargevalget en myk overgang fra interiør til eksteriør, uansett om taket er åpent eller lukket. 

Bak har bilen en rødbrun fargetone som går over i dempet sølv med kromskyggeeffekt i eksteriørlakken, mens innsiden har skinnflater i brogue-stil.

Den rødbrune tonen på overflatene skaper en gjennomgående fargeskala som utstråler luksus og romfølelse. Krystaller er innlemmet i cockpiten og bidrar til helhetsinntrykket, forklarer BMW.

Og ja, så har vi motoren, som i likhet med Z8 er den kraftigste V8-motoren fra BMW, uten at tyskerne spesifiserer kraften til Concept Skytop. 

De sier heller ikke noe om denne faktisk skal videre til serieproduksjon, men vi får håpe det. For som du kan se av bildene under er den er verdig arvtaker til legender som BMW Z8 og BMW 503. 

Bildeserie
Debatt