BMW i7 nærmer seg med stormskritt

Det er duket for verdenspremiere for den neste helelektriske BMW-modellen allerede i april.


BMW har en ganske så ambisiøs kortsiktig elektriske plan. Innen utgangen av neste år er målet nemlig at de skal ha elbiler i 90 prosent av segmentene, og de er allerede godt i gang.

BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX er allerede på plass, og i år skal de fylle på med ytterligere to modeller ‒ BMW iX1 og BMW i7.

Og det virker som at de er godt i rute, for allerede neste måned skal i7 få verdenspremiere.

Dette er en mer luksuriøs sedan som skal få en oppgitt rekkevidde som muligens bikker 600 kilometer, og bygger ifølge BMW på samme konstruksjon og konsept som andre kommende modellvarianter av neste generasjon BMW 7-serie. Det bør love godt.

For en 7-serie skal kombinere både sportslige og komfortlignende kjøreegenskaper, og uten en tradisjonell motor og girkasse som tar sin plass bør den helelektriske søsteren også kunne by på et ganske så romslig interiør.

BMW opplyser selv at i7 faktisk blir den aller sterkeste i 7-familien, med en effekt på over 600 hestekrefter.

Tyskerne sier også at basert på prognosene fra prototypene som er testet det siste året, vil BMW i7 få et kombinert strømforbruk fra 18,9 kWh-19,7 kWh og en WLTP-rekkevidde fra 580-610 kilometer.

Merket har foreløpig holdt bilens design ganske skjult, men av det skyggebelagte bildet av fronten kan vi se at de to runde frontlyktene og nyregrillen er nytolket.

BMW forklarer at noen av de spesielle designtrekkene ligger i de øvre elementene til frontlysene, laget av eksklusivt krystallglass, og den lysende konturen til nyregrillen.

På innsiden er i7 utstyrt med siste generasjon av iDrive, og BMW Curved Display kjent fra BMW i4 og BMW iX finner også veien til den nyeste i-modellen.

En ny type lys- og funksjonslist på instrumentpanelet og dørene skal gi en spesiell opplevelse, både visuelt og gjennom berøring, lover BMW.

De i baksetene bør også kunne finne seg til rette, for der bak byr BMW på en spesiell gledelig overraskelse ‒ BMW Theater Screen. Denne felles ned fra taket, og dermed åpner det seg en ultrabred 31 tommers skjerm med 32:9 panoramaformat og 8K-oppløsning.

Det følger altså med en aldri så liten og eksklusiv kinosal i en i7, og selvsagt er det mulig å se sine favorittserier på skjermen der bak. Det bør falle i smak i disse strømmetidene!

Den bør også fungere godt i norsk vinterkulde, for som vi kan se av videoen har den også gått gjennom iskalde tester ved polarsirkelen.

Hvilke spesifikke ting og spesifikasjoner kommende BMW i7 kan lokke med får vi vite i april, og BMW Norge opplyser også at de vil åpne for bestilling av den femte helelektriske i-modellen i løpet av sommeren.

Så BMW i7 er ikke så langt unna nå.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter