Annonse
Hjem Nyheter BMW hyller en 1936-modell

BMW hyller en 1936-modell

Motorsykkelavdelingen til BMW lengter tilbake til de gamle dagene, og lanserer nå en skikkelig retro-modell når de entrer cruiser-segmentet.

BMW har bladd seg tilbake i historiebøkene, ganske så langt tilbake faktisk. I kapitelet om 1936 fant de en motorsykkel kalt BMW R 5, en aldri så liten klassiker, og denne var så stilig at de like godt bestemte seg for å kopiere den. Eller iallfall noen detaljer.

De lånte designet og den svarte finishen, og dermed hedrer den splitter nye BMW R 18 en 86 år gammel MC. Morsomt!

Men det er ikke alt.

For BMW Motorrad bladde seg enda lengre tilbake, og i 1923 fant de noe annet interessant. Den gang, altså for 97 år siden, dukket det opp en veldig interessant motor ‒ den tradisjonelle luftavkjølte bokseren ‒ eller boxer om du vil.

Saken fortsetter under Annonsen

BMW brukte nemlig en slik allerede den gang, og BMW R 18 har ikke tenkt å la en slik seile inn i solnedgangen. Nei, de har utviklet en helt ny versjon, og denne gang har de døpt den «Big Boxer».

Dette er den sterkeste 2-sylindret boxermotoren som noensinne har funnet veien inn i en serieprodusert sykkel, med sine 1.802 kubikk og 91 hestekrefter med et dreiemoment på 158 Nm.

Men det man ser klareste er altså retrodesignet som tar oss 86 år tilbake i tid. R 18 har altså de klassiske linjene til for eksempel R 5, og faktisk er den 16 liter store dråpeformede tanken hentet direkte fra klassikeren.

Selvsagt er R 18 også en moderne MC, og den byr for eksempel på tre kjøremoduser ‒ Rain, Roll og Rock. Det er LED-lys, fjernbetjening, stabilitetskontroll og antispinn.

De har bevisst droppet elektroniske justeringsmuligheter for fjærene, og heller gått for en teleskopgaffel og en sentral støtdemper med justerbar demping.

BMW Motorrad feirer den nye modellen med gammel look med en mer eksklusiv First Edition-versjon, og denne kommer blant annet med mer utstyr og spesiell lakk.

Her er flere bilder av den nye motorsykkelen som får tankene til å gå tilbake til de gamle klassikerne.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker