BMW bringer spillverden inn i bilene

Hva med en runde dataspill mens elbilen lader?


Hva har moderne elbiler og dataspillverden til felles? Jo, begge lider av mangelen på halvledere og dermed en etterspørsel som overgår tilbudet. Og siden de nyeste BMW-bilene har en svær skjerm, hvorfor ikke slå to fluer i et smekk?

Vi har sett dataspill i noen biler allerede, for det er jo ingen grunn til å kaste bort store skjermer med god oppløsningen på kun apper og filmsnutter. Det har iallfall BMW tenkt, og kommet opp med en ganske så genial løsning for å utnytte BMW Curved Display til det fulle.

Det tyske bilmerket har slått seg sammen med AirConsole, et selskap som satser på skybaserte videospill som har en stadig voksende katalog ‒ inkludert flere kjørespill.

Det geniale er at spillene kjører direkte fra infotainmentet til BMW, og kobles trådløst til smarttelefonene.

‒ Med AirConsole vil vi utnytte innovative teknologier kombinert med et bredt utvalg av morsomme og flerspillerspill. Dette vil gjøre enhver ventesituasjon inne i bilen, som lading, til et hyggelig øyeblikk, sier Stephan Durach hos BMW-gruppen.

Sjefen for N-Dream, selskapet bak AirConsole, er selvsagt ikke uenig.

‒ Vi er ekstremt stolte av å gå i spissen for spill i kjøretøy med BMW, og er glade for å lage nye spill for underholdning i bilen. Vår geniale arkitektur kombinert med den enkle tilgangen til plattformen vår vil endre måten folk blir underholdt i kjøretøyene sine, sier Anthony Cliquot.

Under pandemien har vi også lært oss å skanne såkalte QR-koder, og dette utnytter BMW til det fulle.

For her kan de i bilen med en smarttelefon bare skanne den litt merkelige svarte firkanten som utgjør en QR-kode når man kjører et spill på skjermen, og dermed er telefonen koblet til spillet.

Deretter brukes denne som en kontroller, så alt skjer trådløs uten ledinger og annet eksternt utstyr.

Vi har ingen anelse om BMW har tenkt å gjøre denne moroa gratis eller om det blir en betalingstjeneste, men det vi vet er at dette skal bli tilgjengelig i løpet av neste år.

Og da er det kanskje ikke så nøye om elbilen lader litt tregt?

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter