Annonse
Hjem Nyheter Blåser nytt liv i gamle Land Rover Defender

Blåser nytt liv i gamle Land Rover Defender

Lyst å hippe opp den gamle Land Rover Defender? Det lar seg nå gjøre.

Ingen skal beskylde Land Rover for å kaste prinsippene ut av vinduet bare for å følge nye trender. Er det et merke som lar seg gjenkjenne siden det ble introdusert i 1948 er nettopp det britiske merket.

Produksjonen av modellen som nå er kjent som Defender startet opp i 1983, og da kjent som Land Rover 110. Tallet beskriver rett og slett akselavstanden, som var på 110 inch ‒ 2,8 meter.

Denne ble raskt fulgt av Land Rover 90, og etter flere andre utgaver ble Defender endelig hetende akkurat det i 1990.

Og slik har bilen stort sett vært siden den gang, med unntak av en spretten spesialversjon til 70-årsdagen i fjor.

Saken fortsetter under Annonsen

Da bydde Land Rover på 150 eksemplarer kalt Defender Works V8, og som navnet hinter hadde produsenten plassert en diger motor på 405 hestekrefter med et dreiemoment på 515 Nm under panseret.

Men den kom altså i svært begrenset utgave, så det er helt klart på tide med noe nytt snart.

Det har Land Rover selvsagt også innsett, og senere i år kommer det endelig en splitter ny Defender-modell.

Men det betyr ikke at du trenger å pensjonere din gamle.

For Land Rover Classic har nå utviklet en rekke oppgraderinger til de eldre modellene, og disse skal gjøre bilen om til en nesten like god bil som den ultraspesielle Works V8 ‒ foruten motoren da.

‒ Vi merket at det var en voldsom interesse for Works V8, som har et helt nytt nivå både når det kommer til kjøreegenskaper og ytelser for denne ikoniske modellen. Disse oppgraderingene er uttestet og godkjent av Land Rover Classic, og vi fortsetter å støtte de gamle bilene på best mulig måte, sier sjefen for avdelingen, Calum McKechnie.

Oppgraderingene starter med 18-tommers felger som passer fra 1994-modeller og nyere, og et nytt oppheng som inkluderer det meste som hører til dette fra og med 2007-modellene.

De byr også på et handling-sett som inkluderer oppheng, bremser og felger, mens det siste settet er myntet på bilene med en 2.2-liters TDCi-motor fra 2012 og nyere og er kun tilgjengelig direkte fra Land Rover Classic

Her får du hele pakken, i tillegg til en tuning av motoren som gir 40 nye hestekrefter ‒ totalt 162 hk og 463 Nm.

Alle oppgraderingene har gjennomgått samme tester som Works V8, så man trenger absolutt ikke å være bekymret for kvaliteten.

Men for oss i Norge er det kanskje aller enklest å vente på den nye Defender-modellen, som etter planen skal lanseres senere i år.

Land Rover består i tillegg til Defender av Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar og Range Rover Evoque.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker