Sceneteppet har gått opp for bilmerket JAC, som nå er formelt på plass i Norge. (Fotos: RSA)

Bilmerket JAC formelt på den norske scenen

Det kinesiske merket var offisielt i gang med det norske satstingen 1 februar.


Hva passer bedre for et nytt bilmerke som inntar den norske scenen å gjøre akkurat det i Drammens Teater. Ikke bare er det ærverdige teateret et praktbygg av en kopi av det opprinnelige fra 1869, men det befinner seg også i byen som huser havnen som tar imot tusentalls av nybiler hvert år.

Importør RSA hadde booket teateret for den storslåtte lanseringen av JAC, en stor kinesisk bilprodusent som også er en partner av Volkswagen og deres satsting på elbiler i det store landet.

RSA er ikke bare JAC’s representanter i Norge, men har ansvaret for nesten hele den nordligste delen av Europa.

‒ Vi er glade for å endelig være i gang i både Norge, Sverige, Danmark, Litauen, Latvia og Estland, og salget av nye JAC e-JS4 er i gang, sier Lars Havre, merkesjef for JAC i Norge.

‒ I ekte RSA-ånd satser vi for fullt som importør med strategien om å ha lokale forhandlere over hele landet, et stort delelager og sterk teknisk support. Vi tror kombinasjonen av dette vil legge grunnlaget for vekst og god kundetilfredshet for JAC.

RSA som også holder til i Drammen er importør for fem bilmerker i totalt 12 land, og har over 250 forhandlere.

‒ Vi har den siste tiden signert nærmere 40 forhandlere bare i Norge, og vi er også godt i gang i Sverige og Danmark. Responsen etter vi lanserte JAC har vært over all forventning, og vi tror dette er starten på et eventyr, sier han.

Kombinasjonen en mellomstor SUV og helelektriske drivverk slår sjeldent feil her i Norge, og det er nettopp det JAC e-JS4 er.

Elbilen kommer med et batteri på 66 kWh og har en oppgitt rekkevidde på 433 kilometer, og kommer også med varmepumpe som standard.

Bilen har allerede vært og sjekket den norske tempen ute hos noen forhandlere i flere uker, og det tar RSA med seg i det videre arbeidet. For:

‒ Tilbakemeldingene fra forhandlere for har fått teste bilen noen måneder er utelukkende positive, og vi tror dette er en bil som vil passe godt for mange. Med lang rekkevidde, romslig plass og mye utstyr er dette kort fortalt mye bil for pengene, sier Havre.

Slik ser en JAC e-JS4 ut:

Den gode starten bekreftes av at det allerede har tikket inn over 1.000 bestillinger for bilen som starter på 374.900 kroner, og standard utstyr inkluderer ting som LED kjøre/hovedlys, 360-graders kamera, ryggesensor, panorama soltak, oppvarmede forseter, vegansk skinninteriør, DAB+, Apple Carplay/Android auto og tonede ruter fra B-pilar.

Importøren opplyser at kundebilene vil ankomme Norge i mars, så det nye kinesiske merket er heller ikke langt unna de norske kundene.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter