Annonse
Hjem Nyheter Baby-AMG'en fikk hekk

Baby-AMG’en fikk hekk

Sjekk, en Mercedes-AMG A 35 som også har et koffertlokk!

Mercedes kom med en helt ny A-klasse i mai i fjor, og familien økte raskt med en sedanutgave som fulgte i juli.

Familien fikk ytterligere ett nytt medlem da en aldri så liten baby-AMG så dagens lys i september i fjor, og her snakker vi altså om historiens minst AMG-modell.

Men Mercedes-AMG har ikke glemt sedanutgaven, så nå er det klart for AMG A 35 nummer to ‒ offisielt kalt A 35 4Matic Saloon.

Saken fortsetter under Annonsen

I likhet med den vanlige sedanutgaven er også den nye AMG A35 lenger enn søstermodellen uten hekk, mer eksakt med 13 centimeter. Men dette er altså utenom bakenden en ganske så lik bil, med samme bredde, akselavstand, motor, girkasse, drivverk, ja det aller meste, som baby-AMG’en lansert i september.

Dette gjør at sedanutgaven gjør 0-100 km/t kun ett tiendedel saktere enn den mindre kombiutgaven, og sprintdistansen klokkes inn på 4,8 sekunder.

Teknisk snakker vi om en 2.0-liters 4-sylindret turbomotor som vrir ut hele 306 hestekrefter og har et dreiemoment på 400 Nm, og kreftene fordeles av en AMG Speedshift DCT 7G dual-clutch.

Også teknologien på innsiden er stort sett den samme som baby-AMG’en tilbyr, så her har de altså ikke overraskende rett og slett løftet de fleste løsningene over til sedanutgaven også.

Slik ser den ut på innsiden:

‒ Etter den vellykkede lanseringen av kombi-modellen, beveger ting seg nå dynamisk for kompakt-segmentet til AMG, sier Tobias Moers, administrerende direktør i Mercedes-AMG.

‒ Sportssedaner er opprinnelsen til Mercedes-AMG og en del av kjernen til merkevaren. Med vår nye A 35 tar vi denne historikken over til moderne tider i form av en meget attraktiv modell som blir et et inngangspunkt i AMGs verden, og appellerer til nye kundegrupper.

AMG retter seg altså mot yngre folk med sedanutgaven av A 35, mens de litt eldre jo har nok av alternativer ‒ for eksempel sedanutgavene til AMG i C-klassen.

Dette er altså en tvillingsøster av den første AMG A 35, så det er stort sett designet som skiller de to modellene.

Så hvordan ser den ut?

Det kan du bedømme selv.

Her er en video.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker