HjemNyheterAvslører den 4. Aston Martin i ny Bond-film

Avslører den 4. Aston Martin i ny Bond-film

Vi er mer spent enn noen gang på en kommende James Bond-film. Ja, det er fordi den også er spilt inn i Norge. Og fordi det er hele fire Aston Martin-modeller med.

Knapt ett år før den neste James Bond-filmen kommer herjet allerede 007-feberen i Norge. Grunnen var at Bond selv var i Norge for å spille inn noen scener, for endelig får vi se den hemmelige agenten på norsk jord.

Og det er jaggu på tide, spesielt når vi vet at Bond-forfatter Ian Flemings bror Peter faktisk var en ekte «agent» som også opererte i Norge under 2. verdenskrig. Det inspirerte kanskje Ian til å skape den hemmelige agent?

Uansett, en Bond-film er også julaften for bilentusiastene. Det har det faktisk vært helt siden starten.

Saken fortsetter under Annonsen

Vel, i den første var det en Sunbeam Alpine Series II som var «stjernen», og i den andre en Bentley Mark IV.

Men i den tredje filmen kalt «Goldfinger» hadde Bond funnet sitt favorittmerke, og det var Aston Martin. Bilen fikk umiddelbar heltestatus, og vi snakker selvsagt om den ultimate spionbilen ‒ DB5.

Siden den gang har 007 vært mer eller mindre trofast til Aston, og det er han også i den kommende 25. Bond-filmen.

Den har fått tittelen «No Time To Die», og i den finner vi hele fire forskjellige Aston Martin-modeller. Makan!

Som vi ser av Twitter-meldingen fra bilprodusenten over kjenner vi umiddelbart igjen ikonet DB5 øverst til venstre.

Den oppe til høyre er kanskje ikke like lett å kjenne igjen, men det er en Aston Martin V8 som ble laget mellom 1969 og 1989.

Den nede til høyre er spesielt morsom for oss nordmenn, ettersom den har fått et norskklingende navn.

Det er nemlig den kommende superbilen Valhalla, en hybrid hvor det elektriske drivverket er levert av selveste Rimac. Bilen har 1.160 hestekrefter, og følger dermed i hjulsporene til Aston Martin Valkyrie.

Men som vi ser ut av Twitter-meldingen er det også en fjerde bil som blir å finne i Bond-25, nemlig den linjelekre Aston Martin DBS Superleggera.

Og det bør strengt tatt ikke komme som en stor overraskelse, og vi må tilbake til 1969 for å finne bakgrunnen til akkurat det.

Det året kom film nummer seks kalt «James Bond i hemmelig tjeneste», og den britiske agenten fikk igjen oppdraget med å redde verden fra undergangen.

Og det var selvsagt en Aston Martin som ble han følgesvenn, nærmere bestemt en DBS.

Det skjedde altså for eksakt 50 år siden, og tidligere i år hedret Aston Martin dette med en spesialutgave av DBS Superleggera som kom i fjor.

Dette er den den aller raskeste serieproduserte modellen fra det britiske merket, og en 5.2-liters V12 med 725 hk sørger blant annet å sende denne fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder.

Spesialversjonen har en rekke nye detaljer og bygd i enda mer karbon, har fått nye felger og en ny grill med et horisontalt design som et nikk til 69-modellen.

Den utvendige fargen symboliserer også den gamle Bond-bilen, og spesialutgaven har totalt sett fått et aldri så lite 007-preg.

Ja, du skal selvsagt få se dem begge:

«No Time To Die» skal etter planen ha premiere til våren, og vi kommer helt sikkert til å se flere biler enn de fire fra Aston Martin i filmen.

Og kanskje til med en til fra Aston Martin?

For James Bond er altså også på oppdrag i Norge, og vi er jo elbillandet nummer en. Og Aston har jo på gang sin første elbil, Rapide E, som er mer eller mindre produksjonsklar nå.

Den hadde jo passet godt inn, så hvem vet, kanskje den også dukker opp?

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse