Annonse
Hjem Nyheter Porsche feirer 10 år med spesialversjon

Porsche feirer 10 år med spesialversjon

I lang tid drømte Porsche om en bil med plass til fire voksne, og for 10 år siden ble den endelig en realitet. Nå feires det med en spesialversjon av Panamera.

Allerede på 1950-tallet kom det første forsøket på å lage en sportslig bil med grei plass til fire voksne, men Porsche fikk det rett og slett ikke til.

De prøvde, rotet og skrotet planene.

Men man skal som kjent aldri gi opp.

Så på 2000-tallet garderte de seg skikkelig, og kom opp med tre forskjellige versjoner som kunne danne grunnlaget for en ny «familiemodell».

Saken fortsetter under Annonsen

Bilene var kalt «Mirage», «Meteor» og «Phantom», og elementer fra alle de tre fant til slutt veien inn i en helt ny modell som endelig skulle realisere den gamle drømmen.

Nå skulle, heldigvis, ingen av de tre navnene overleve, for Porsche hadde funnet noe langt mer interessant ‒ nemlig det meksikanske langdistanseløpet Carrera Panamericana.

Dermed ble den nye modellen hetende Panamera.

Verdenspremieren var 19. april 2009, og G1 som den var kjent som internt var full av teknologi og luksus og bød også på motorer fra 250- til 550 hestekrefter.

Det var til og med mulig å få den som hybrid allerede i 2011, og den ladbare hybriden kom i 2013.

Suksessen kom også ganske så raskt.

Tyskerne hadde som mål om å selge 20.000 Panameraer i året, men dette har de for lengst knust.

I fjor endte salget på 38.443 Panameraer, og dette var faktisk rundt 3.000 flere enn det Porsche solgte av legenden 911.

Totalt er det nå solgt over 251.000 Panamera-modeller, noe som gir et snitt på rundt 25.000 biler i året.

Så når den suksessfulle modellen runder 10 år er det all grunn til å feire, noe Porsche også gjør med Panamrea 10 Years Edition.

Som vanlig når det gjelder jubilantversjoner finner vi påskriften «10 Years Edition» rundt om på bilen, men den kommer også med flere eksklusive detaljer.

Den er skodd med 21-tommers felger fra Panamera Sport Design i hvitgull-metallic, en farge vi finner igjen på de spesielle logoene.

Interiøret kommer i svart skinn med gullsømmer, og jubileumsversjonen kommer også med flere førerassistenter som standard og en om bord-lader på 7,2 kW mot 3,6 kW som den vanlige hybridversjonen har.

Og om du har tid til overs i denne, kan du jo bruke den til å justere setet ‒ det er 14 innstillinger å leke seg meg.

I Tyskland kommer 10-årsversjonen både i form av Panamera 4 og Panamera 4 E-Hybrid, samt Sport Turismo med de tilsvarende motorene.

Panamera 4 10 Years Edition kommer med en 2.9-liters biturbo på 330 hestekrefter, mens Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo kombinerer denne med en 136 hk sterk elbmotor som gir 462 hk.

Det bør gi uttrykket søndagstur med familien en ny mening!

Vi kaster oss på feiringen med en aldri så liten bildeserie av jubileumsbilen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker