- Annonse -
HjemElbilerAudi med lade-lounge

Audi med lade-lounge

Det måtte vel komme. Audi viser nå fram en lade-lounge som kombinerer myke sofaer med null ventetid og lynlading opp mot 300 kW.

Ladetiden er sammen med rekkevidden sett på de to store ulempene med elbiler sammenlignet med andre typer kjøretøy, men bilmerkene jobber hardt for å gjøre dette enda mer konkurransedyktig.

- Annonse -

Audi er blant disse, for det tyske premiumsmerket har på gang en skikkelig elbilsatsing. Faktisk så mye at i år vil de presentere flere nye elektriske modeller enn de tradisjonelle, noe som aldri tidligere har skjedd i Audi-merkets historie.

Planen for det tyske merket er å ha over 20 elektriske modeller i 2025, og den neste som kommer er allerede introdusert ‒ Audi Q4 e-tron som har en startpris rett under 400.000 kroner.

Den nye elbilen har en maks ladehastighet på 125 kW, noe som betyr inntil 130 nye kilometer på 10 minutter under ideelle forhold. Raskt, men i framtiden vil det gå betydelige fortere enn dette.

En tredje ting som kanskje skremmer noen fra elbiler er ladekøer, og er det noen som misliker sike er det premiumkundene. Ja, de som gjerne går fra loungen rett til fast-tracken på flyplassen. Dette tar nå Audi konsekvensen av.

- Annonse -

Så de har likegodt laget seg en flyttbar lade-lounge som både kutter ned ladetiden, fjerner køproblematikken og lar brukerne slappe av i det vi innbiller oss er en behagelig og rolig atmosfære.

Audis nye lade-lounge består av seks HPC-stasjoner (high-power charging) med en total lagrinskapasitet på 2,45 Mwh, og denne blir lagret gjennom brukte elbilbatterier.

Opplegget er altså å fylle batteriene med strøm, som deretter brukes til å fylle opp elbilene. Laderne åpner for opp mot 300 kW, og med en for eksempel Audi e-tron GT som tilbyr maks 270 kW hastighet vil det lades opp mot 100 kilometer i løpet av fem minutter. 5-80 prosent vil kunne ta 23 minutter.

‒ Ladesenteret legemliggjør vår ambisjon for den elektriske tidsalderen, og fremhever Audis engasjement for «Vorsprung durch Technik», sier Oliver Hoffmann, styremedlem for teknisk utvikling av Audi.

- Annonse -

‒ En fleksibel HPC-ladepark med høy ytelse som denne krever ikke mye fra det lokale strømnettet og bruker et bærekraftig batterikonsept. Våre kunder har fordeler på mange måter: fra muligheten til å gjøre eksklusive reservasjoner, et salongområde og korte ventetider takket være høy ytelse. Dette samsvarer godt med premium-konseptet.

Forspranget ligger altså i teknikken, og for å lette på trykket når disse parkene skal lades opp har også Audi utstyrt de med solceller som jo er en ganske så grønn energi.

Og Audi er ikke vanskeligere enn at de også åpner for andre bilmerker, men da kun om det er ledig kapasitet. Så ja, de har prioriteringene i orden.

Nå leter Audi etter en passende plass for et pilotanlegg i Tyskland som skal teste ut konseptet i løpet av året, og om det går som det tyske merket håper vil det dukke opp flere slike eksklusive ladeparker i framtiden.

Så hvem vet, kanskje dukker det også opp slike i Norge?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her