Annonse
Hjem Nyheter Audi knuste SUV-rekorden

Audi knuste SUV-rekorden

Oh, yeah, det er ny dronning blant SUV-beistene. Audi har nå luftet det nye fartsmonsteret RS Q8 på Nordschleife, og det resulterte i en svært imponerende tid.

Nürburgring så lei av alle «rekordene» som ble satt på Nordschleife, verdens tøffeste racerbane, og tok grep før 2019-sesongen.

Problemet var at rekordene rett og slett ikke var til å stole på, enten at bilene ikke var «originale» eller at tiden ble manipulert. Dette kunne blant annet gjøres ved å starte eller stoppe klokka på forskjellige plasser, noe som igjen gjorde sitt til at ting ikke ble rettferdig.

Nürburgring bestemte seg derfor for et par ting.

Rekorder skal settes over det fulle banestrekket på 20,832 kilometer, og det hele skal bekreftes av Nürburgring selv før rekorden kan offentliggjøres.

Saken fortsetter under Annonsen

Heldigvis er flere av fjorårets rekorder også satt over 20,8 kilometer og er bekreftet som reelle, så disse teller også.

Vi er altså bokstavelig talt inne i en ny tidsregning, men kampen om å være «verdens raskeste» er fortsatt knallhard.

Det finnes seks forskjellige hovedkategorier å sette rekorder i, og en av disse er den for SUV, terrengbiler, vans og pickuper.

Denne har nå fått en svært lei tid å knekke.

Dronningen her har vært Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+, som for eksakt ett år siden ble klokket inn på formidable 7:54,40 minutter. Dette er lynrask, uansett biltype.

Men den er nå knust. Fullstendig knust.

For nå har Audi Sport vært og luftet et lite fartsmonster av en SUV der ‒ RS Q8.

Denne er så ny at den faktisk fortsatt ikke er lansert, men blir altså modellen hakket over SQ8 og rett under konsernkusinen Lamborghini Urus.

Detaljene rundt den hissige SUV-modellen er heller ikke klare, men det er ventet at den får den samme motoren som den ferske RS 6 lansert i sommer.

I den sitter det en twinturbo 4.0-liters V8 som byr på 600 hestekrefter, og kanskje mer interessant ‒ det er den motoren samme som sitter i Urus. I den innpakningen spytter den ut formidable 650 hk.

Hva RS Q8 ender opp med av krefter vet vi altså ikke, men at den blir rundt 600 en plass kan vi være ganske så sikre på.

Spesielt etter at vi har sett hva den klarer rundt Nordschleife.

Audi har nemlig sendt en noe kamuflert RS Q8 og racerfører Frank Stippler til «det grønne helvete», og det resulterte i en djevelsk runde.

Som du kan se av klippet helt øverst klarte bilen å bikke 300 km/t på det siste langstrekket, og når farten i tillegg var spektakulær rundt svingene, så ja, ble det en solid rekord.

Stippler ble klokket inn til 7:42,25 minutter, over 12 sekunder raskere enn hva AMG GLC 63 klarte.

Dette er faktisk fortere enn den raskeste i kompaktklassen, en Renault Mégane R.S. Trophy-R som klarte runden på 7:45,39 i april.

Meget imponerende.

Så om du i framtiden treffer på en RS Q8 i et kryss er det bare å skygge unna, for denne bør du helst ikke yppe deg mot.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker