Annonse
Hjem Nyheter Aston Martin med giganttap

Aston Martin med giganttap

James Bonds favorittmerke har et tap på over to milliarder kroner så langt i 2020.

Covid-19 har skapt trøbbel for alle de store bilprodusentene, men de fleste klarer seg uansett veldig greit gjennom en vanskelig periode.

Men for noen var timingen svært dårlig, og en av disse er Aston Martin.

Det britiske merket har slitt i flere år, og måtte tidligere i år ut og jakte på frisk kapital. De fikk inn nærmere sju milliarder kroner, og en gruppe ledet av Lawrence Stroll sto bak over 2 milliarder kroner. Stroll, som leder formel 1-laget Racing Point hvor sønnen Lance Stroll er en av førerne, ble belønnet med stillingen som styreleder i Aston Martin.

Men koronapandemien har gjort jobben vanskelig også for den kanadiske milliardæren, og Aston Martins salg har stupt.

Saken fortsetter under Annonsen

I første halvår solgte de kun 1.770 biler, en nedgang på 41 prosent målt mot samme periode i fjor. Av disse solgte de kun en eneste bil fra spesialavdelingen ‒ en DB5 Goldfinger Continuation. I samme periode i fjor leverte de ut 36 spesialbiler som koster langt mer enn de vanlige Aston Martin-modellene.

Dermed har også inntektene falt, fra 406 millioner pund til 146 millioner pund ‒ ned hele 64 prosent. Det totale tapet før skatt lyder på vanvittige 227 millioner pund, altså godt over to milliarder kroner.

Det høres kanskje ut som at dette går rett ned i sluken, men det er også en stripe med lys i enden av Aston-tunellen.

Stroll har altså kommet inn som styreleder, og de er også i ferd med å skifte ut flere nøkkelpersoner som skal hjelpe til å tette det lekke skipet.

Og ikke minst har de en modell som skal reddet det ikoniske bilmerket fra å deise ned i avgrunnen, DBX.

De tar det samme grepet som blant annet har gjort Porsche til en suksesshistorie, og skal tilby en SUV som skal lokke nye kunder til merket.

Aston Martin har startet opp serieproduksjonen av DBX, og det ser altså ut til at den kommer i grevens tid. Den første DBX var faktisk ferdig tidligere denne måneden.

Britene skal også starte med å levere ut flere DB5 Goldfinger Continuation og ikke minst 19 DBS GT Zagato utover året, og utleveringene av hyperbilen Valkyrie skal etter planen starte til neste år.

Så forhåpentligvis trenger ikke James Bond å lete etter et nytt favorittmerke helt ennå, og som vi har erfart et utall ganger med den hemmelige agenten går det til slutt bra selv om alt håp ser ut til å være ute.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,879FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker