Åpner for bestillinger av Toyota bZ4X

Den første rene elbilmodellen til Toyota har en startpris rett i overkant av 400.000 kroner, og rekkevidden strekker seg over 500 kilometer.


Toyota Norge kan endelig komme med meldingen mange kunder har ventet på. Elbilen Toyota bZ4X er endelig klar for markedslansering, noe som betyr at det nå åpnes for bestillinger.

Det skjer 1. april, og det betyr også at Toyota har klart alt det viktigste når det kommer til elbilen, pris, utstyr og rekkevidder.

Dette er altså den første elbilen som er satt sammen på en ny plattform som Toyota har utviklet sammen med Subaru, og er den første i en helt ny serie som de har kalt bZ. Dette står for beyond Zero, og viser til utslippsfrie biler.

4X hinter blant annet til at den også blir tilgjengelig med firehjulsdrift, og disse utgavene er utstyrt med et nytt drivsystem om bruker individuelle elektriske motorer på for- og bakakselen.

Toyota starter ikke overraskende sitt elektriske eventyr med en SUV-modell i det populære C-segmentet, og bZ4X er 4,69 meter lang, 1,86 meter bred og 1,65 meter høy ‒ og er altså litt lengre enn den populære Toyota Rav4.

En akselavstand på 2,85 meter bør også tyde på en god innvendig plass, og nå vet vi endelig også WLTP-rekkevidden.

For Toyota har fått den nye modellen typegodkjent, og de viser at den japanske giganten har klart å få bilen ganske effektiv.

Toyota bZ4X er utstyrt med et 71,4 kWh stort batteri, og utgaven med forhjulsdrift har et forbruk på 14,5 kWh/100 km. Utgaven som er firehjulsdrevet bruker selvsagt litt mer energi, og her er forbruket oppgitt til 16,0 kWh/100 km.

I rene rekkevidde-tall betyr dette at den med forhjulsdrift har en WLTP-rekkevidde på 511 kilometer, mens AWD-versjonen har en offisiell rekkevidde på 466 kilometer.

Prisene strekker seg fra 411.400 kroner til 528.500 kroner, og Toyota tilbyr også en batterigaranti gjennom et vedlikeholdsprogram som garanterer en batterikapasitet på 70 prosent etter 10 år eller 1.000.000 kilometer.

Toyota Norge kjører en rekke forskjellige kjøps- og leietilbud, noe som også inkluderer to nye billeasingprogram. Lanseringsprisen inkluderer en serviceavtale på 3 år/45.000 km.

– Vi lanserer nå bZ4X til svært konkurransedyktige priser og lanseringsprisen inkluderer nå også en serviceavtale, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge og legger til:

‒ Vi har hatt en fantastisk interesse rundt bilen gjennom vinteren og er sikre på at dette er en elbil godt egnet for behovene til norske kunder.

Her er prisene for de forskjellige versjonene sammen med de offisielle rekkeviddene, og under disse kan du også sjekke ut bildene av den kommende elbilen fra Toyota.

Prisene er eksklusive frakt, registrering og leveringsomkostninger. Lanseringsprisen inkluderer serviceavtale for 3 år/45.000 km.

Her er bilder av Toyota bZ4X, hvor det altså åpnes for bestillinger 1. april og kundeleveringene skal starte allerede til sommeren.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter