Annonse
HjemElbilerÅpner for bestilling av Volvos elbil

Åpner for bestilling av Volvos elbil

Å si at Volvos helelektriske XC40 Recharge Pure Electric nærmer seg med stormskritt er å ta hardt i, men nå åpnes det iallfall for bestilling av elbilen.

Volvos norske forhandlere går garantert en travel dag i møte. For som kjent er nordmenn både glad i Volvo og elbiler, to bokser den kommende XC40 Recharge Pure Electric haker av.

‒ Vi har hatt 9.000 på interesseliste etter at bilen ble vist fram første gang, og mange av disse gleder seg til å bestille elbil fra Volvo i dag, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.  

Og det er kanskje ikke rart både kundene og Volvo Norge selv gleder. For XC40 Recharge Pure Electric haker av langt flere enn to populære bokser.

Saken fortsetter under Annonsen

Den er en kompakt SUV. Den har firehjulsdrift. Den skal få en rekkevidde på over 400 kilometer. Den kan hurtiglades med 150 kW. Den får tilhengerfeste (1.500 kg). Den starter under en halv million. Den klarer 0-100 km/t på under 5 sekunder.

Og ikke minst.

Den blir en av tidenes sikreste Volvo, og det sier jo ikke rent lite.

Så at Volvo Norge har 9.000 på interesselisten er ikke noe rart, og XC40 Recharge Pure Electric kan nok også selge greit utenfor Norges grenser også.

For globalt sett er XC40 den aller mest populære modellen til svenskene, noe kombinasjonen SUV og den kompakte størrelsen på 4,42 meter sørger for.

En XC40 er som alle de andre Volvo-modellene en sikker bil, og hentet toppscoren 5 stjerner i Euro NCAP’s krasjtest i 2018.

Utfordringen når en modell bygges om til elbil er at strukturen også forandres, i og med at drivverket og motoren byttes ut.

Volvo har like godt redesignet XC40 slik at Recharge Pure Electric er minst like sikker, og de har forsterket karosseristrukturene og beskyttet batteripakken med et nytt sikkerhetsbur.

I tillegg er det en ekstra bonus å hente.

For når en modell gjøres om til elbil blir faktisk kjøreegenskapene og balansen bedre, ettersom batteripakken plasseres lavt og dermed senkes tyngdepunktet ‒ noe som er en fordel.

Den helelektriske XC40 blir starten for en stor satsing for Volvo, og de neste fem årene skal det svenske merket lansere en ny helelektrisk modell årlig.

Ambisjonen er at i 2025 skal halvparten av det globale nybilsalget komme fra helelektriske biler, mens resten skal være ladbare hybridbiler.

Alle disse bilene får benevnelsen «Recharge» i seg, noe som viser at de enten er rene elbiler eller ladbare hybrider av Volvo-modellene.

– Vi har sagt det mange ganger før, Volvo Cars’ framtid er elektrisk. Med lanseringen av den helelektriske SUVen XC40 og modellporteføljen Recharge tar vi et stort steg i den retningen, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør og president i Volvo Cars. 

 Så blir det ventelister rundt XC40 Recharge Pure Electric?

Volvo sier selv at de skal tredoble produksjonskapasiteten for elektrifiserte biler, og Volvo Norge sier at de forventer en god tilgang til biler for det norske markedet.

Så forhåpentlig blir det ikke så ille.

De første XC40 Recharge Pure Electric kommer til Norge i fjerde kvartal 2020, og bilen har en startpris på 490.000 kroner før frakt og levering.

Og den kan altså bestilles fra og med i dag.

Her er flere bilder av Volvo XC40 Recharge Pure Electric:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse