Alpine bekrefter elbil i 2025

Merket som overrasket alle da de gjorde comeback med A110 i 2017, har planlagt tre elbilmodeller. Den første heter GT X-Over og kommer i 2025.


De som kjenner Alpine-historien vet at det franske merket kom med en A110 allerede i 1961, men etter at Renault sikret seg merket i 1973 faset de det inn i Renault Sport-avdelingen i 1976.

Alpine-navnet forsvant deretter helt i 1995, men Renault hadde heldigvis en plan med det hele. For de dukket altså opp med en splitter ny Alpine A110 i 2017, en bakhjulsdriftet sportsbil med en midtplassert motor.

Dette var rett og slett en sensasjonell sportsbil, og siden har den hanket inn mer enn et dusin store priser ‒ inkludert Top Gears «årets sportsbil» i 2018.

Faktisk ble den en så stor suksess at Renault bestemte seg for å erstatte Renault med Alpine i formel 1, og Esteban Ocon tok også en sensasjonell seier for Alpine under F1-runden i Ungarn i fjor sommer.

Som vi vet har Renault sammen med alliansepartnerne Nissan og Mitsubishi store elbilplaner nå, og det inkluderer også Alpine.

For ganske eksakt ett år siden kom meldingen om at Alpine og Lotus har funnet sammen, og det må bare bli bra. For Lotus er godt i gang med sin elektriske satsting, og skal senere i år komme med den elleville Evija. Dette er enkelt og greit ventet å bli verdens sterkeste serieproduserte bil.

Evija skal nemlig bikke vanvittige 2.000 hestekrefter, og skal blant annet klare å ta seg fra 200 km/t til 300 km/t på 3 sekunder ‒ den halve tiden en Bugatti Chiron bruker.

Så hva Alpine og Lotus klarer å få til i fellesskap blir svært spennende å se, og for det franske merket betyr dette mest sannsynlig en elektrisk versjon av dagens A110.

Men det blir ikke den første elbilen til Alpine.

Med en ny satsting har Alpine døpt om fabrikken i Dieppe til Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, sistnevnte er navnet til grunnleggeren av merket. Der skal også en av de tre kommende elbilene produseres, den som foreløpig er kjent som GT X-Over.

Dette er en crossover i C-segmentet satt sammen på alliansens nye CMF-EV-plattform, som også står bak den kommende Nissan Ariya. Denne skal komme i 2025, ett år før den elektriske arvtakeren til A110.

Den tredje elbilen kaller Alpine for en kompakt bil, og hører hjemme i B-segmentet. Dette kan muligens bli en litt mer sportslig utgave av Renault 5, en elbil som hyller den klassiske R5-modellen som kom i 1972 som nå er under utvikling.

Men akkurat det er ikke bekreftet, så vi får se hva Alpine faktisk planlegger.

Da vet vi litt mer rundt den helelektriske R5, for prototypen til denne er allerede vist fram. Her er både den gamle og nye versjonen:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter