Ai, Lego har laget seg en Ferrari Daytona SP3

Den vakre Ferrari Daytona SP3 måtte vel bare komme som Lego.


Den steilende hingsten holder for tiden veldig høy fart, og spytter stadig ut nye biler som skaper bølger på sosiale medier. Det gjelder ikke minst den ferske Icona-serien.

Her lar Ferrari seg inspirere av fortidens superbiler, som jo Ferrari selv har en lang rekke av. Den nye og supereksklusive serien inneholder så langt tre modeller.

De to første var søstrene Monza SP1 og SP2 basert på de såkalte barchettas fra 1950-tallet, sportsbiler som deltok i løp som ikke utelukkende ble kjørt av profesjonelle førere fra Scuderia.

Den tredje skal blant annet hylle en historisk trippel som Ferrari tok under 24-timersløpet i Daytona i 1967, og er så flott designet at den allerede har hanket inn flere store priser.

Så det var muligens bare et tidsspørsmål når Lego oppdaget Ferrari Daytona SP3, og det har åpenbart ikke gått veldig lang tid.

For som klosse-produsenten selv sier: «Velkommen til tidenes kjøretur».

‒ Denne modellen er et vitnesbyrd om streben etter fortreffelighet som ligger i kjernen av Ferrari og Lego-gruppen, sier Niels B. Christiansen.

‒ Ingen detaljer har blitt oversett i designet, og som en med ingeniørbakgrunn selv, er jeg imponert over oppmerksomheten på detaljer og presisjonen til modellen, legger sjefen til.

Og nei, han snakker ikke om den originale Daytona SP3, men den som du kan bygge selv.

Danskene har laget en modell i skalaen 1:8, noe som betyr at modellen er 59 centimeter lang, 14 centimeter høy og 25 centimeter bred. Ja, når den er bygd.

For det er åpenbart ikke gjort i en håndvending, for esken består ikke av færre enn 3.778 deler som skal settes sammen.

Lego-modellen kan skryte av en fungerende 8-trinns sekvensiell girkasse, en V12-motor med bevegelige stempler og slående sølvlakkerte felger. Så nærmere enn en Daytona SP3 enn dette kommer du neppe.

‒ Vi er utrolig heldige som kan samarbeide med Ferrari for å hjelpe fans med å gjøre drømmene sine til virkelighet, sier Christiansen.

Lego samarbeider altså med Ferrari, og italienerne er også storfornøyde med resultatet.

‒ Det har vært en stor glede å samarbeide med Lego-gruppen om denne modellen, som er en fantastisk kopi av vår Daytona SP3 superbil, sier Flavio Manzoni, sjefdesigner hos Ferrari.

‒ Takket være denne enestående rekreasjonen med Lego-elementer, kan Ferrari- og Lego-fans nå bygge denne bilen del for del og føle at de deltar i monteringsprosessen. Og så får de muligheten til å vise den endelige modellen i sine egne hjem, hvor de vil være i stand til å sette pris på skjønnheten.

Om du helst vil hoppe over byggingen og heller går rett til sluttresultatet, kan du det. For her har du bilder av den fantastiske Ferrari Daytona SP3 i en litt mindre og billigere utgave enn den originale bilen:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter