Volvo strekker nå ut kjørelengden til garantien med hele 50.000 kilometer. (Foto: Volvo)

50.000 Volvo-biler får økt garanti-kjørelengde

Det er ganske vanlig med 5 års garanti og en kjørelengde på 100.000 kilometer, men Volvo syns det siste er for snaut.


I mars i fjor kunne Forbrukerrådet melde at de nok en gang hadde rangert 39 bilmerker etter hva slags garanti de har, og dette er viktig. For det å kjøpe en ny bil er e veldig tung investering, spesielt i en tid hvor det meste har blitt dyrere.

Forbrukerrådet hadde sett på 28 vilkår i garantien, og deretter gitt hvert punkt en poengscore. Til slutt satt de igjen med en totalscore som bestemte plasseringen.

 Franske DS tok 1. plassen, mens de to andre merkene på pallen scoret bra blant annet på en lang garanti ‒ både Kia og MG tilbyr 7 år/150.00 kilometer i motsetning til den mer vanlige 5 år/100.000 kilometer.

Volvo ble rangert som det 7. beste merket, og muligens var de ikke helt fornøyd med det. For nå matches kjørelengden til Kia og MG.

Volvo sier at kjørelengde økes med solide 50.000 kilometer, og dermed har bilene nå 150.000 kilometer i dekket kjørelengde.

De understreker at det ikke kommer noen økte kostnader for kundene i forbindelse med denne endringen.

Gledelig nok har beslutningen også tilbakevirkende kraft, og gjelder for alle nye Volvo-biler solgt i Norge som fortsatt er innenfor 5 år fra registreringstidspunktet. Det betyr ifølge Volvo mer enn 50.000 biler på norske veier.

– Vi forbedrer garantivilkårene og gjør det enda tryggere å velge Volvo. Dette er en gladmelding til alle som kjører langt med bilen sin, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Volvo Norge har også tenkt på bruktbilene, og innførte i 2019 en ny garanti gjennom Volvo Selekt, merkets bruktbilprogram. Denne gir kundene en garanti på 7 år/150.000 kilometer, og er ifølge Volvo en ledende bruktbil-garanti.

Siden den gang er salget av Volvos bruktbiler tilnærmet tredoblet, og Volvo sier at det vil komme flere tiltak i tiden framover for å gjøre bruktbilprogrammet enda mer attraktivt.

– Volvo satser på solide garantiordninger, enten du handler nytt eller brukt, sier Trosby.

‒ Dette har vært et vellykket grep for Volvo Selekt, og på samme måte tror vi nybilene våre blir enda mer attraktive med bransjeledende garanti.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Forbruker Volvo