HjemNyheter4-dørs AMG GT Coupé oppdatert

4-dørs AMG GT Coupé oppdatert

Bilene i den potente Mercedes-AMG GT-serien oppdateres jevnlig, og nå har Coupé-utgaven med fire dører blitt litt nyere.

Det finnes stort sett AMG-utgaver i alle klassene til Mercedes, men skal man ha en bil som AMG selv har utviklet er utvalget ganske så begrenset. For da må man over på AMG GT-familien, første gang introdusert tilbake i 2014.

- Annonse -

Tyskerne var så stolte av sportsbilen at de kjørte på med utgaver, og til slutt ble det såpass uoversiktlig at de bestemte seg for å rydde opp i familien.

Så per i dag består denne av en Mercedes-AMG GT Coupé (2-dørs), en Mercedes-AMG Roadster (2-dørs kabriolet) og sjefen sjøl, en Black Series av Mercedes-AMG GT.

Sistnevnte kan til og med kalle seg uoffisiell verdensrekordholder, for en slik dundret rundt Nordschleife på 6:48,047 minutter ‒ den raskeste tiden satt av en serieprodusert bil på den nye og litt lengre sløyfa rundt verdens tøffeste racerbane. For med den tiden slo den en Porsche 911 GT3 med nærmere 12 sekunder.

Og det er kanskje ikke overraskende, for under panseret har AMG satt inn en 4-liters V8 biturbo med 730 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Nm mellom 2.000-6.000 r/min. Og ikke minst har de videreutviklet opphenget og understellet, noe som gir godt grep og som vi snart skal lære behagelige kjøreegenskaper.

- Annonse -

For gode kjøreegenskaper under alle forhold har vært enda viktigere når den kommer til det fjerde medlemmet i AMG GT-familien, for det er et slikt også.

Nemlig denne:

‒ AMG GT 4-dørs Coupé er en kraftpakke med lekre linjer og fire dører, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge hos Bertel O. Steen.

‒ De nye individualiseringsmulighetene gir et enda større rom for skreddersøm, og AMG GT 4-dørs Coupé er nå både mer komfortabel og sportslig enn før takket være helt nyutviklet luftfjæring.

- Annonse -

Mye av jobben rundt den litt mer familievennlige utgaven med firer dører har gått til å gi den kjøreegenskaper både for racerbanen og landeveien. De vil altså ha i pose og sekk.

Så de har gått løs på noe de kaller AMG Ride Control +, et system som baserer på et luftfjæringssystem med flere kammer og elektronisk kontrollert justerbar demping. Og her blir det litt teknisk, så heng med.

De har for aller første gang brukt to trykkbegrensningsventiler som åpner for å justere dempekraften enda mer presist under forskjellige kjøreforhold via flere kjøreprogrammer.

Den ene ventilen styrer returdempingen, altså kraften som oppstår når hjulene slår tilbake, og den andre styrer kompresjonsdempingen når hjulet komprimerer. Retur- og kompresjonstrinnene styres uavhengig av hverandre, noe som øker komforten i tillegg til å gjøre kjøredynamikken enda mer sportslig.

Resultatet er ifølge Mercedes at bilen og dermed også de på innsiden er nesten helt skjermet mot ujevne veibaner, hvor karosseriet likevel forblir stabilisert på best mulig måte.

Videre analyserer fjæringskontrollenheten data fra akselerasjons- og hjulbanesensorene for å kunne justere dempekraften for hvert hjul på kun noen få millisekunder. Mercedes-AMG melder at «ingeniørene har klarte å øke spredningen mellom sportslighet og komfort betydelig, blant annet ved å utvide gapet mellom minimal og maksimal dempekraftkarakteristikk».

Resultatet er altså at demperen raskt og følsomt skal kunne reagere skiftende veidekke og kjøreforhold, og gi nær perfekte kjøreegenskaper uansett hvor bilen befinner seg.

Det er selvsagt ikke den eneste nyheten, og AMG kjører på med flere farger og en ny AMG Night Package II som gjør bilen et enda mer sportslig utseende. Og for første gang kan også nattpakke og karbonfiberpakke kombineres.

Mercedes-AMG har også nye felger til den oppgraderte modellen, og enda flere valg når det kommer til skinninteriør og listverk.

På toppen av dette kan de også friste med en eksklusiv Edition-modell, lakkert i Rubellite red som skal harmonere med eksteriørpakken i høyglanset krom og nye 21-tommers AMG-feler i sølv med høyglanset overflate.

Den 4-dørs coupémodellen tilbys i tre utgaver, Mercedes-AMG GT 43 med bakhjulstrekk, Mercedes-AMG GT 43 4Matic+ og Mercedes-AMG GT 53 4Matic+. Alle tre kan by på en 3-liters rekkesekser med eksos-turbolader og elektrisk hjelpekompressor og AMG Speedshift TCT 9G, og det er også ventet en GT 63-utgave med V8 senere i år.

Her er teknisk data for de tre, og under der igjen kan du sjekke ut flere bilder av nye Mercedes-AMG 4-dørs Coupé.

Mercedes-AMG GT 43Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+
Effekt367 hk367 hk435 hk
Tilleggsytelse22 hk22 hk22 hk
Dreiemoment500 Nm500 Nm520 Nm
Tilleggsytelse250 Nm250 Nm250 Nm
0-100 km/t5,0 sek4,9 sek4,5 sek
Toppfart270 km/t270 km/t285 km/t
Forbruk9,2-10,0 l/100 km9,2-10,0 l/100 km9,2-10,0 l/100 km
CO2 utslipp209-226 g/km209-226 g/km209-226 g/km

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Volvo gjør nå ladingen enklere, og det inkluderer også betalingen. (Foto: Volvo)

Volvo forenkler lade-betalingen

En app erstatter både andre apper og betalingssystemer når Volvos elbiler skal lades på ladestasjoner. Bilmerkene følger nøye med på...
BMW M slår til med en ny CSL-utgave, og det går blant annet utover baksetene. (Fotos: BMW)

BMW M feirer 50 år med M4 CSL

De tre bokstavene er kun forbeholdt de aller største anledningene, og at BMW M runder 50 år er åpenbart...
Prisen og rekkevidden er klare for både Volkswagen ID. Buzz og ID. Buzz Cargo. (Fotos: Volkswagen)

Prisen og rekkevidden for Volkswagen ID. Buzz er klare

Volkswagen Norge åpner for bestillinger av både ID. Buzz og ID. Buzz Cargo mandag. ‒ ID. Buzz er et nytt...
Denne elbilen gir oss en sniktitt på hva som kommer fra Renault. (Fotos: Renault)

Renault med elbil som har hydrogen som rekkevidde-forlenger

En elbil med et batteri på 40 kWh kan vel ikke ha en rekkevidde på 800 kilometer? Vel, hils...
Hva irriterer oss mest i trafikken? (Foto: Bil24)

Dette irriterer oss mest i trafikken

Frende har sjekket hva som irriterer mest når vi kjører bil, og en gammel slager troner fortsatt på toppen. De...
Det store indiske Mahindra-merket skal få MEB-komponenter fra Volkswagen. (Foto: Mahindra)

MEB skal gjøre Indias luft renere

Volkswagen-gruppen har signert en avtale med Indias største kjøretøyprodusent, Mahindra, om bruk av MEB-komponenter for kommende elbiler. For å illustrere...
Nå er interessen for brukte elbiler på Finn rekordhøy, og slike biler tar også klart kortest tid å selge. (Fotos: Finn.no)

Nå søker vi etter brukte elbiler

Endelig er ordet «elbil» inne på topplisten over populære søkeord hos Finn.no. Mens det i stor grad handler om elbiler...
BMW har oppdatert 3-serien, og det inkluderer både sedan- og touring-utgaven. (Fotos: BMW)

BMW med oppdatert 3-serie

Tyskerne har gitt den viktige 3-serien en aldri så liten oppdatering. For ganske nøyaktig 47 år siden skjedde det noe...
Stadig flere blir tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. (Ill: Bil24)

30 blir tatt i ruskjøring ‒ hver dag

Trenden er bekymringsfull ‒ stadig flere blir tatt for ruskjøring. MA – Rusfri Trafikk er bekymret etter å ha sett...
Toyota skal nå fokusere på infrastruktur for hydrogenbilene her i Europa, slik som Mirai. (Fotos: Toyota)

Toyota vil bygge europeisk hydrogen-infrastruktur

Bilgiganten slår seg sammen med Air Liquide og Caetano Bus i et forsøk på å bygge infrastruktur for hydrogendrevne...
Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her