Annonse
HjemNyheterYaris Cross lansert i Japan

Yaris Cross lansert i Japan

Toyotas nye og spennende høyreiste kompaktmodell er nå lansert i Japan, og snart skal den også legge Europa for sine hjul.

Toyota begynner å få en del modeller i sin portefølje, og det inkluderer også SUV-delen av satsingen. Per i dag byr verdens største bilmerke på SUV-modeller som C-HR, RAV4, Highlander og 4Runner, men selv om C-HR er ganske kompakt med sine 4,39 meter har de manglet den siste biten i puslespillet ‒ en kompakt SUV i B-segmentet.

Det gjør de ikke lenger.

For nå er Yaris Cross lansert i Japan, en SUV på 4,18 meter som raskt kan bli en ny bestselger signert det japanske merket.

Saken fortsetter under Annonsen

Den slektes selvsagt på sin mindre søster Yaris (3,94 meter), men dette er langt fra kun en forhøyd Yaris.

Toyota ryddet som kjent plass på TNGA-plattformen da de utviklet nye Yaris, og dermed blir også Yaris Cross laget på GA-B. Dette har en rekkefordeler, både teknologisk og plassmessig.

Merket knaller like godt til med en B-SUV som også blir utstyrt med firehjulstrekk, noe som ikke hverdagslig i dette segmentet. De som går for utgaven med et hybrid drivsystem kan også velge E-four, som for første gang finner veien inn i det kompakte segmentet. Og det er også en Snø-modus ‒ yes!

Når det gjelder førersystemer kommer Yaris Cross med Toyota Safety Sense, noe som betyr en rekke nye førerassistenter som skal gjøre kjøringen enklere og sikrere. Så Toyota tetter virkelig gapet mellom de små bilene og de litt større og dyrere nå.

For det skal ikke stå på satsingen når det kommer til Yaris Cross, og vi teller ikke færre enn 14(!) versjoner av modellen som nå gjør sin inntreden på det japanske markedet. Startprisen er på 1,8 millioner yen, noe som ifølge en valutaveksler betyr 150.000 norske kroner. Den dyreste er en hybridutgave til 2,81 millioner yen, noe som betyr cirka 235.000 kroner.

Så billig blir de selvsagt ikke i Norge, hvor nye Yaris Hybrid som akkurat har kommet starter på 246.800 kroner.

De utgavene av Yaris Cross som selges i Japan produseres i Ohira og Iwate-fabrikken, og er ikke de bilene som kommer til salgs her i Europa.

De bilene skal nemlig produseres i Frankrike, og skal etter planen komme til neste år.

Her er bilder av den japanske utgaven, som nå altså er markedslansert:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse