Annonse
HjemElbilerXpeng P7 også med saksedører

Xpeng P7 også med saksedører

Det nye flaggskipet fra Xpeng passerer 500 kilometer ganske så greit, og dukker også ganske så greit under 500.000 kroner i startpris.

Xpeng startet for alvor på sin internasjonale satsting da den første bilen ble levert en norsk kunde i desember i fjor, og den første modellen ut var en SUV kalt G3.

Men merket har også to sedanmodeller i porteføljen, P5 og ikke minst storesøster og flaggskipet P7.

Sistnevnte er også på vei til Norge, og Xpeng Norge åpnet for reservasjoner av denne allerede i sommer. Denne blir tilgjengelig som både firehjulsdrift og bakhjulsdrift.

Den gang ble startprisen opplyst til 440.000 kroner, mens rekkevidden var estimert til 530 kilometer. Begge deler vet vi mer om nå.

Saken fortsetter under Annonsen

Konkret starter Xpeng P7 med bakhjulsdrift på 447.820 kroner, mens den med firehjulsdrift har en inngangspris 507.820 kroner.

Men Xpeng kan også lokke med en spesialversjon kalt P7 Wing Edition som kommer i begrenset antall, og denne blir tilgjengelig i fargene Xpeng Green, Vibrant Red og Inky Black.

Men det mest spesielle her er vingene i form av de spesielle saksedørene denne utgaven er utstyrt med. P7 Wings koster 599.900 kroner, og er basert på versjonen med firehjulsdrift.

‒ Xpeng P7 gir kundene mye bil for pengene, sier Christian Hem, salgsdirektør hos Xpeng Norge.

‒ Den har svært avansert teknologi og har det meste av utstyr inkludert, i tillegg til et prisvinnende design. Xpeng P7 vil være tilgjengelig for prøvekjøring omtrent i midten av november hos våre 17 forhandlere. De som har forhåndsreservert prioriteres i denne køen.

Også WLTP-rekkevidden er klar, ifølge Xpeng Norge.

Som vanlig når det gjelder elbiler er det den versjonen med en elmotor som har den lengste WLTP-rekkevidden, og er for P7 den samme som ble antydet tidligere. Altså 530 kilometer.

Den som har to motorer mister 60 kilometer under driften, og er dermed oppført med en rekkevidde på 470 kilometer. Begge utgavene er utstyrt med et batteri på 80 kWh netto.

Kinesiske Xpeng skal altså satse internasjonalt, og Norge blir et slags pilotland i denne satstingen.

P7 blir dermed den andre internasjonale modellen til merket, og aller først finner altså sedan-flaggskipet veien til Norge.

‒ Vi gleder oss til å ta imot kundene til våre nyåpnede Xpeng-sentre og gi de opplevelsen av alt P7 har å tilby, sier Rune Gjerstad, daglig leder i XBI, den norske importøren av Xpeng.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse