Xpeng har klar en ny versjon av P7 for det kinesiske markedet. (Fotos: Xpeng)

Xpeng med ny P7 i Kina

Ny versjon av Xpeng P7 som er sterkere, raskere, mer intelligent og byr på rekkevidde over 700 kilometer i henhold til den kinesiske standarden. Se den opp himmelporten.


Da Xpeng skulle vise en ny versjon av P7 hjemme i Kina, gjorde de det med stil. For de fant nemlig veien til en vei som det ikke er lov å kjøre på.

Den spesielle veien går opp fjellet Tianmen Shan, hvor det en gang i tiden var et tempel bygd av Tang-dynastiet som nå er erstattet av et rundt 70 år gammelt et.

Veien med spektakulære 99 svinger er stengt for offentligheten, og de besøkende må ta en kabelbane opp strekningen som måler smått utrolige 7,4 kilometer. Den er kalt himmelens vei, men også noe enda kulere ‒ himmelens port.

Noen biler har fått lov til å kjøre opp der, som for eksempel den imponerende racerbilen ID. R som Volkswagen lagde som et konsept i forkant av ID.3 og de andre ID.-bilene som nå har kommet.

Nå har også Xpeng fått lov til å kjøre opp der med sin helt nye elbil, så sjekk ut videoen når den nye Xpeng P7i finner veien opp den spesielle veien.

Det er bokstaven i som avslører at dette er noe nytt, et grep Xpeng tidligere har tatt rundt SUV-modellen G3 som var den første fra Xpeng som ankom Norge. Den har nå kommet i en ny utgave kalt G3i.

Men i motsetning til den blir P7i kun tilgjengelig i det kinesiske markedet, men trøsten er at en oppgradert P7 som er på plass i Norge er på vei som nesten har tilsvarende egenskaper. Det er dog noen små forskjeller, som for eksempel på selvkjøringsegenskapene.

Til tross for at P7 er ganske fersk her i Norge, har elbilen rukket å få noen år på baken allerede. Xpeng introduserte modellen for det kinesiske markedet allerede sommeren 2020.

‒ P7i eksemplifiserer vår streben etter fortreffelighet, og er den siste forbedringen av vår visjon om smart mobilitet, sier He Xiaopeng, styreleder og administrerende direktør i Xpeng.

‒ P7i gir store oppgraderinger til vår svært suksessrike P7-modell, som allerede er entusiastisk mottatt av kundene. Med P7i leverer vi nå verdens mest avanserte smartkjøringsteknologier til verdens største bilmarked.

Kineserne sier at det aller meste er oppgradert med denne, som ifølge merket faktisk er en nivå 4-bil i enkelte scenarier. Når man snakker om nivåer hos moderne biler, mener man den selvkjørende skalaen som går til 5. Nivå 4 betyr selvkjørende biler under normale forhold, og slike trenger altså ikke noen personer bak rattet. Per i dag finnes det ingen nivå 4-biler på markedet.

Men P7i kan altså gjøre en del av kjøringen selv, og grunnen er enda mer og bedre teknologi. Bilen er utstyrt med hele 31 sensorer og enda mer og raskere datakraft, og byr som den første masseproduserte bilen i verden også på Valet Parking Assist (VPA) som betyr at den parkere helautomatisk.

Xpeng har også gitt den sportslige bilen sedanen enda mer krefter.

De opplyser at den med to elmotorer og dermed firehjulsdrift har 348 kW og hele 757 Nm dreiemoment, og at dette åpner for 0-100 km/t på 3,9 sekunder og en toppfart på 200 km/t ‒ akselerasjonen er ned fra 4,1 sekunder for den oppgarderte bilen som er tilgjengelig i Norge akkurat nå.

Når det gjelder batteri så opplyser Xpeng at den utgaven med tohjulsdrift har en CLTC-rekkevidde på 702 kilometer, mens den med to elmotorer har en oppgitt rekkevidde på 610 kilometer. Her hjemme har nye P7 RWD Long Range en oppgitt rekkevidde på 576 kilometer.

Når det gjelder ladingen sier Xpeng at P7i med bakhjulsdrift fyller 240 kilometer med rekkevidde på 10 minutter, og den med firehjulsdrift fyller 210 kilometer. 10-80 prosent er opplyst til rundt 30 minutter.

Merket sier at de nå holder på med å oppgradere 180 ladere i Kina til en effekt på hele 480 kW, og dette skal visstnok P7i dra nytte av. De sier dog ikke hvor stor ladeeffekt den nye utgaven byr på.

Uansett, P7i bør være en kjøreglad bil, noe altså videoen fra turen opp den himmelsk port viser.

Xpeng sier at de har klare fire versjoner av P7i ved salgsstart i Kina, som er allerede denne måneden. Og det bør ikke stå på startprisen.

Den rimeligste starter på 384.000 kroner i Kina, mens den dyreste som har alt Xpeng kan by på starter på 523.000 kroner.

Her hjemme er det tre versjoner av den oppgraderte P7 tilgjengelig, og slik er prisene.

  • RWD Long Range: 470 788,-
  • AWD High Performance: 512 163,-
  • Wing Edition: 684 638,-

Slik ser den nye Xpeng P7i introdusert i Kina ut:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter