Både Volvo og Polestar baner nå vei for enda mer støtte til Apple CarPlay. Her innsiden av en Volvo XC40. (Foto: Volvo)

Volvo og Polestar med mer støtte til CarPlay

Gode nyheter for alle som kjører en moderne Volvo eller Polestar, og ikke minst for de som også har en iPhone-telefon. Svenskene ruller nemlig ut en stor programvare-oppdatering.


OTA gjør livet lettere for bilprodusentene ‒ og bedre for de som kjører bilene deres. For dette står nemlig for «Over The Air», og åpner for muligheten til å oppdatere programvaren i bilene på en trådløs og særdeles enkel måte.

Det åpner for å fikse feil og mangler med et tastetrykk, og i tillegg for å legge til nye funksjoner som gjør bilene enda bedre. Og denne muligheten benytter Volvo og Polestar seg av.

De to svenske merkene har som kjent et Android-system som bakteppe for infotainmentet i bilene, noe som betyr at Google med sine tjenester er bygd inn i systemet.

Men det betyr ikke at de overser alle de med iPhone og deres bilsystem kalt Apple CarPlay, og nå legger de to svenske merkene enda mer til rette for dette.

Den aller største nyheten på dette området er at oppdateringen baner vei for Apple Maps, og dette vil vises i førerdisplayet.

I tillegg vil CarPlay også vise anropsinformasjon, og førerne kan besvare, avvise og avslutte anrop ved å bruke knappene på rattet. Via midtdisplayet blir det også mulig å legge på eller dempe samtalen direkte.

Videre vil CarPlay-flisen i midtdisplayet også inneholde medieinformasjon, og gjør det enklere å spille av, pause og hoppe mellom sanger.

‒ Når kundene våre setter seg i sin Volvo-bil, ønsker vi at den skal være en bedre opplevelse enn dagen før – våre luftoppdateringer er en hjørnestein i denne ambisjonen, sier Alwin Bakkenes, leder for programvareutvikling.

‒ Den siste oppdateringen av CarPlay-funksjoner er et godt eksempel på hvordan vi kontinuerlig forbedrer og legger til funksjoner og funksjoner sammen med våre teknologipartnere, noe som gjør kundenes opplevelse rikere over tid.

For Volvos del har de nå sendt ut mer enn én million oppdateringer til bilene, og den nyeste som nå rulles ut skal ut til hele 650.000 Volvo-biler. Det er rekordmange.

Når det kommer til oppdateringene i Volvo-bilene inkluderer også oppdateringen en ny mulighet for å bytte mellom Pilot Assist og adaptiv hastighetskontroll med knappene til venstre på rattet.

Slik ser det ut i en Volvo XC40:

Oppdateringen som heter 2.9 finner også veien inn i Polestar-bilene, og baner vei for noe som er veldig etterspurt ‒ nemlig en integrert YouTube-app. Dette blir for øvrig den 15. oppdateringen som finner veien til Polestar-bilene.

‒ Vi vet hvor mye kundene våre ser fram til trådløse programvareoppdateringer og jeg er overbevist om at også denne versjonen blir godt mottatt, med flere nye funksjoner og en rekke forbedringer, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

‒ Dette inkluderer YouTube, som gjør ladestopp mer underholdende. Vi har dessuten oppdatert rekkeviddeasstenten som nå gir enda mer presise anslag, og støtter kjørestiloptimalisering. Apple Maps kan nå vises i førerdisplayet, og er blant flere nye Apple CarPlay-oppdateringer i Polestar 2.

Når det gjelder rekkeviddeassistent-appen, så åpner denne for at man kan følge energiforbruket de siste 20, 40 og 100 kjørte kilometer. Sammen med nåtidsinformasjon vil man ifølge Polestar enklere kunne justere kjørestilen for å kjøre mer effektivt.

Videre har den estimerte rekkevidden i appen fått en forbedret algoritme, som også tar hensyn til endringer i omgivelsene og flere andre faktorer som påvirker effektiviteten.

Førerdisplayet i Polestar kan nå vise dette mer reelle rekkeviddeestimatet, i stedet for det standardiserte rekkeviddeestimatet som er relatert til en standard for sertifiseringsdata, forklarer Polestar.

Og for de som lurer ‒ YouTube-appen kan kun brukes når bilen står parkert.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter