Annonse
Hjem Nyheter Volvo med verdens reneste luft

Volvo med verdens reneste luft

Svenskene introduserer en ny teknologi som måler luftkvaliteten i kupeen, og renser denne før du setter deg inn.

Volvo er opptatt av sikkerhet og helse, og en av grunnen til at de er hovedsponsor for Ocean Race hvor seilbåter konkurrerer på de sju hav er at de skal sette fokus på miljømessige utfordringene ‒ spesielt plastforurensing som truer sjølivet.

Men de er selvsagt også opptatt av det som foregår på land, og her er en av utfordringene luftkvaliteten. Dette er kanskje ikke et så stort problem i Norge, men der hvor Volvo Cars’ eiere hører hjemme er det en helt annen situasjon.

Kina med sine mange millionbyer sliter med dårlig luftkvalitet, og det hjelper lite å sitte trygt plassert i en bil.

Et av problemene er nemlig de ørsmå partiklene i gruppen PM 2.5, og nå går Volvo til kamp mot disse.

Saken fortsetter under Annonsen

Volvo hevder selv at de blir det første bilmerket i verden som nå utstyrer biler med en premium luftkvalitet-teknologi som lar de på innsiden puste inn ren luft, gjennom det de kaller Advanced Air Cleaner.

Dette systemet måler nivået på PM 2.5, og er tilgjengelig i alle 90- og 60-modellene som er basert på SPA-plattformen.

Systemet oppdager partiklene og rengjør kabinen, og takket være et syntetisk fiberbasert filter og ionisering holdes opptil 95 prosent av alle PM 2.5-partikler utenfor kupeen.

Dette optimaliserer luftkvaliteten, og en renere luft gir også mer årvåkne sjåfører som igjen fører til tryggere kjøring.

Men Volvo tar dette et skritt videre.

Via appen Volvo On Call er det mulig å bestille en rengjøring av kabinen før kjøreturen, og appen viser også PM 2.5-nivået i bilen etter rengjøringen.

Slik fungerer det hele:

‒ Med vår Advanced Air Cleaner-teknologi kan du være trygg på at luften du puster inn i din Volvo er renere og sunnere, sier Anders Löfvendahl, en teknisk ekspert på luftkvaliteten hos Volvo.

‒ Vi tror at ren luft er bra for deg, både fra et helsemessig og fra et sikkerhetsperspektiv, og vil fortsette å skyve grensen på dette området.

Det er ikke bare den dårlige luften som lever farlig, for det gjør også «nybil-lukten». Jepp.

Duften som gir den ultimate følelsen kommer nemlig fra ørsmå utslipp fra deler og materialer som interiøret består av, og disse kan også medføre allergi. Volvo forsker nå sammen med andre eksperter på slike utslipp, og målet er å rydde unna alle materialer som kan gi helsemessige utfordringer.

De har faktisk satt sammen et team passende nok kalt «The Noses», og disse skal sniffe seg fram til uønsket lukter. For Volvo mener at den menneskelige nesa fortsatt er overlegen de teknologiske instrumentene, og resultatet av dette kan bli at vi i framtiden ikke får oppleve den berømte «nybil-lukta».

Men om det står mellom den og renere luft, er valget ganske så åpenbart. Iallfall for Volvo, som søker etter en renest mulig verden.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker