Volvo C40 har sammen med søsteren XC40 fått enda lengre rekkevidde, og nærmer seg nå 600 kilometer. (Fotos: Volvo)

Volvo C40 med 581 kilometer rekkevidde

To måneder etter at Volvo meldte om at elbilene C40 og XC40 fikk lengre rekkevidde, blir denne utvidet ytterligere.


Volvo har to ganske like elbiler på markedet, nemlig 4,44 meter lange Volvo XC40 Recharge og 4,43 meter lange Volvo C40 Recharge.

Mens den elektriske versjonen av XC40, kåret til årets bil i Europa i 2018, ble introdusert i 2020, fulgte den litt lavere og mer coupépreget søsteren C40 rundt ett år senere.

Begge elbilene har solgt bra her i Norge, og er godt inne blant de 20 mest solgte bilene så langt i 2023. Faktisk er den helelektriske XC40-versjonen også godt inne blant de 20 mestselgende elbilene her i Norge gjennom historien.

Og nå kan det fort bli langt flere, for som kjent er rekkevidde en viktig greie år folket skal kjøpe seg en ny elbil.

Opprinnelig hadde de to helelektriske 40-modellene langt under 500 kilometer. XC40 Recharge kunne skilte med 422 kilometer, mens den for C40 Recharge lød på 435 kilometer.

Men i januar kunne Volvo annonsere et løft for begge elbilene, og WLTP-rekkevidden for Extended Range-varianten av XC40 ble estimert rekkevidde til 515 kilometer og C40 med 533 kilometer.

Muligens var svenskene litt nervøse for å overdrive, for de var veldig konservative med estimatene. For nå kommer det en justering av denne, og den riktige veien ‒ altså oppover.

De to bilene har blitt verifisert i henhold til WLTP-kjøresyklusen, og der har de altså gjort det bedre enn det Volvo hadde trodd på forhånd. Faktisk langt bedre.

For Volvo sier nå at estimatene for C40 Single Motor Extended Range lyder på 581 kilometer, noe som er hele 48 kilometer bedre enn tidligere annonserte 533 kilometer.

For tilsvarende utgave av XC40 er WLTP-rekkevidden på 570 kilometer, og begge disse to utgavene er utstyrt med et batteri på 82 kWh. Innstegsutgavene til de to modellene har et batteri på 73 kWh.

De nye rekkeviddene kommer etter at Volvo har introdusert nye drivlinjer for elbilene, to bakhjulsdrevne versjoner samt en oppdatert firehjulsdrevet modell.

– Det er gledelig at vi nå kan ytterligere oppjustere rekkeviddetallene på XC40 og C40, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

‒ At begge bilene nå kan fås med over 550 kilometer i rekkevidde, tror vi gjør dem enda mer attraktive for norske kunder.

Her Volvo C40:

Med rekkevidder som snuser på 600 kilometer blir Volvo-modellene plutselig noen av de som har lengst WLTP-rekkevidde av elbilene på markedet.

Men duoen må fortsatt se seg slått av noen biler som har WLTP-tall over 600 kilometer, og ikke minst av Lucid Air som til og med passerer 800 kilometer.

Blant bilene i 600-kategorien finner vi langdistanseversjonen av fjorårets mest solgte bil, Tesla Model 3, Mercedes-flaggskipet EQS og en av Ford Mustang Mach-E-utgavene.

Men i påvente av det nye flaggskipet EX90 skal komme, nærmer både Volvos XC40 Recharge og C40 Recharge disse ‒ og her er de nye estimatene for rekkeviddene til disse som selvsagt også kan variere ut fra utstyr:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter