HjemBiltesterVi har hilst på BMW i4 eDrive40

Vi har hilst på BMW i4 eDrive40

Vi har stiftet bekjentskap med BMW i4 eDrive40, og kjørt den på humpete vei for å se om vi merket noen forskjeller fra BMW i4 M50 – og det gjorde vi!

Vi fikk en e-post fra Paal Melbye der han undret seg litt over at ingen hadde skrevet noe særlig om BMW i4 eDrive40. For det er jo utrolig mye BMW for pengene, som i hans tilfelle tilsvarer omtrent prisen på en Kia EV6 GT-Line.

- Annonse -

Grunnen er at demobilen hos BMW-forhandlerne er BMW i4 M50, og inntil nylig hadde heller ikke BMW Norge registrert en pressebil av i4 eDrive40. Så dermed har vi ikke fått lånt oss en slik bil, noe man helst bør før man skriver noe om den.

Paal Melbye tilbydde oss å få prøve bilen en liten svingom, og stilte også meget sporty opp også i videoklippet nedenfor. Så tusen takk skal du ha for det, Paal!!

Paal holdt seg unna pakker, og la til det han ønsket for å få sin BMW i4 eDrive40 slik han ønsket den, og har utvilsomt fått utrolig mye BMW for pengene.

Bortfall av blåfarge i dekoren koster ikke noe, sort farge er standardfargen, litt ekstra på 18-tommers felger på vinterdekk og på sommerdekk. Et elektrisk hengerfeste er oppsummeringen utenpå bilen til Paal.

- Annonse -

I videoen ble det ikke nevnt ryggekameraløsningen som var tatt med, eller adaptiv cruisekontroll, ellers ble nok det meste nevnt av Paal på sparket i videoen.

De manuelt justerbare setene i kunstskinn kan justeres mer enn svært mange elektrisk justerbare seter hos andre bilmerker, og man sitter svært godt her.

Metall i interiøret istedenfor sort pianolakk gir også en eksklusiv touch, og gjør interiøret langt mer praktisk. De som har sort pianolakk i sitt interiør vet hvor lang tid det tar før det ser veldig støvete ut… Det stemmer, null tid.

For å oppsummere de forskjellene man merker i løpet av en kort kjøretur i Maridalen, så er det aller første som slår oss allerede på parkeringsplassen til Teknisk Museum fjæringskomforten. Den har et mye større innslag av komfort enn hos M50. Men de oppleves ikke som usportslige av den grunn.

- Annonse -

Du har 340hk og 0-100 km/t går unna på 5,5 sekunder, det holder nok for de fleste, selv om M50 har mer krefter og raskere/sprøere akselerasjon.

Det vi ikke merket i Maridalen var at i4 eDrive40 har bakhjulstrekk og ikke xDrive som M50 har. Om vi merker den forskjellen når vi i mai går fra den ene til den andre på samme dag skal vi ikke utelukke, men xDrive har du i all hovedsak bruk for når det er glatt eller når du skal kjøre litt «unormalt».

Vi kjørte ganske pent og normalt.

Man skal fint kunne slå av alt av elektroniske hjelpemidler også på eDrive40 dersom man ønsker å «leke seg» med BMW som har drift på bakhjulene.

Når vi skal teste BMW i4 eDrive40 så regner vi med at vi kommer til å merke en forskjell på forbruk og rekkevidde, som skal være en del bedre på eDrive40 kontra M50 ‒ og M50 leverer svært godt med god rekkevidde til tross for vinterdekk.

Men resultatet av testen BMW i4 eDrive40 vs i4 M50 kommer i mai, og da får vi også testa i4 eDrive40 på langtur på motorvei.

Vi gleder oss til å få bli enda bedre kjent med BMW i4 eDrive40, og er veldig glad for at Paal Melbye gav oss muligheten til å få hilse på hans eksemplar!

Kvalitetsopplevelsen i en BMW er svært god, og dermed overrasker denne markedet en del med tanke på at prisen er i samme sjiktet som en god del andre familiebiler man kanskje ikke har nevnt samtidig med BMW før.

Når det er nevnt, går du amok i ekstrautstyrslistene vil også en BMW i4 eDrive40 kunne koste en god del penger, men fortsatt langt rimeligere enn man kanskje er vant med fra BMW.

Nybiltester har tidligere testet BMW i4 M50, så sjekk den ut her.

- Annonse -

Flere nyheter

Det store indiske Mahindra-merket skal få MEB-komponenter fra Volkswagen. (Foto: Mahindra)

MEB skal gjøre Indias luft renere

Volkswagen-gruppen har signert en avtale med Indias største kjøretøyprodusent, Mahindra, om bruk av MEB-komponenter for kommende elbiler. For å illustrere...
Nå er interessen for brukte elbiler på Finn rekordhøy, og slike biler tar også klart kortest tid å selge. (Fotos: Finn.no)

Nå søker vi etter brukte elbiler

Endelig er ordet «elbil» inne på topplisten over populære søkeord hos Finn.no. Mens det i stor grad handler om elbiler...
BMW har oppdatert 3-serien, og det inkluderer både sedan- og touring-utgaven. (Fotos: BMW)

BMW med oppdatert 3-serie

Tyskerne har gitt den viktige 3-serien en aldri så liten oppdatering. For ganske nøyaktig 47 år siden skjedde det noe...
Stadig flere blir tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. (Ill: Bil24)

30 blir tatt i ruskjøring ‒ hver dag

Trenden er bekymringsfull ‒ stadig flere blir tatt for ruskjøring. MA – Rusfri Trafikk er bekymret etter å ha sett...
Toyota skal nå fokusere på infrastruktur for hydrogenbilene her i Europa, slik som Mirai. (Fotos: Toyota)

Toyota vil bygge europeisk hydrogen-infrastruktur

Bilgiganten slår seg sammen med Air Liquide og Caetano Bus i et forsøk på å bygge infrastruktur for hydrogendrevne...
Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...
Mazda har oppgradert sin to år gamle elbil, MX-30. (Fotos: Mazda)

Mazda MX-30 får litt raskere lading

Elbilen får også en ny motorlyd! Ganske nøyaktig to år etter at Mazda satte sin helelektriske SUV-modell inn i produksjonen...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her