Dette er en elbil. En fantastisk elbil. (Fotos: Everrati)

Verdens vakreste elbil?

Aiaiai, Everrati viser fram sin helelektriske versjon av Mercedes SL W113 «Pagoda».


De britiske bilbyggerne Everrati Automotive har litt av en CV, for når de skal bygge om biler til moderne utgaver med elektrisk drivverk plukker de fra øverste hylle.

Så det inkluderer gamle ikoner som Porsche 911, Land Rover, Range Rover og til og med Ford GT40, men nå har de på gang en bil som overskygger dem alle. En som er verdig en plass i hall of fame.

De har nemlig kastet seg over legendariske Mercedes-Benz SL W113 «Pagoda», og viser nå fram sluttresultatet på fasjonable Fairmont Monte Carlo ‒ et steinkast unna den berømte Formel 1-hårnålskurven til Monaco Grand Prix.

Over i fyrstedømmet pågår nemlig årets Monaco Yacht Show, og for å pirre de bemidlede der står det altså en svært så spesiell SL Pagoda i lobbyen i det som helt sikkert er et ganske så luksuriøst hotell.

Og det er kanskje ikke så rart, for en SL Pagoda har vært de rike og berømtes favoritt i 60 år.

Mercedes kom med Mercedes-Benz SL W113 «Pagoda» i 1963, og den ble en umiddelbar hit. Siden har kjendiser som musikerne John Lennon og Tina Turner, skuespillere som Audrey Hepburn og Charlton Heston, til dagens stjerner som David Coulthard og Harry Styles, rattet den svært så elegante bilen.

En slik bil tuller man selvsagt ikke altfor mye med, så når Everrati har funnet ut at de skal lage en elbilversjon av denne har de nok følt presset.

Målet er som vanlig en restaurering med concours-nivå, og britene har selvsagt håndbygget denne perlen av en elbil.

For å ikke gjøre noe dumt har de også fått hjelp av Mercedes-spesialistene Hilton & Moss, mens drivlinjen er designet, utviklet og produsert internt av Everrati. Det elektriske drivverket byr også på mer krefter enn den originale motoren, så her er det vinn-vinn.

Everrati sier selv at den fantastiske SL Pagoda har blitt omdefinert som «verdens ultimate åpne topp, 2-seters nullutslipp luksus grand tourer». Og det er vanskelig å være uenig.

De har kort sagt forvandlet et kunstverk fra 1963 til moderne kunst i 2023, og dermed bevart bilen også for neste generasjoner.

Resultatet kan altså de besøkende i Monte Carlo selv se.

‒ Monaco Yacht Show er en av verdens mest glamorøse og eksklusive arrangementer, og uten tvil har Everrati kommet med en aller tiders stopper, sier Justin Lunny, medgründer og administrerende direktør i Everrati.

‒ Jeg er glad for at vi har gitt vår omdefinerte elektriske Mercedes-Benz SL «Pagoda» en så passende global debut, takket være et bemerkelsesverdig samarbeid med Fairmont Monte Carlo Hotel – et aktet merke som deler vår lidenskap for bærekraftig luksus.

‒ Denne omhyggelig restaurerte og redefinerte bilen er den ultimate 2-seters elektriske luksus grand tourer, et unikt eksempel som hyller historien til den legendariske SL Pagoda, men likevel er fullt fremtidssikret, slik at den kan nytes i dag ‒ og i hendene til neste generasjon i morgen, sier Lunny.

‒ Vi er vitne til en revolusjon med økende etterspørsel etter avanserte bærekraftige kjøretøyer som har nullutslipp, men likevel beholder tidløs design og ikonisk karakter. Vi ser frem til å vise VIP-besøkende hvordan vi har gjenoppfunnet dette stykket av bilhistorien til de høyeste standarder og kunne ikke ønske oss mer passende omgivelser.

I likhet med Everrati er også Fairmont Monte Carlo opptatt av miljøpåvirkningen, og har blant annet redusert strømforbruket med 19 prosent.

‒ Vi er glade for å samarbeide med Everrati om debuten av dens fantastiske nullutslipp, helelektriske Mercedes-Benz SL «Pagoda», en bil som virkelig er et eksempel på bærekraftig luksus, sier Pierre Louis Renou, daglig leder hos Fairmont Monte Carlo.

At bilen i lobbyen blir en «stopper» er vi ganske sikre på, for sjekk ut dette som må være en av de vakreste elbilene verden noensinne har sett:

 

Les også:

 

 

 

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter