Annonse
Hjem Nyheter Verdens kanskje kuleste bil selges

Verdens kanskje kuleste bil selges

Den originale Bullitt Mustang er utvilsomt en av de aller mest kjente bilene som finnes, og nå kan den bli din.

På begynnelsen av 1960-tallet fant Ford-lederne ut at også de måtte ha en muskelbil i sitt modell-utvalg, og avduket Mustangen under verdensutstillingen i New York i 1964.

Den ble umiddelbar en suksess, og faktisk solgte Ford 22.000 Mustanger den samme dagen som modellen ble avduket ‒ utrolig!

Mustangen var altså en av de heteste bilene på siste halvdel av 1960-tallet, og fikk også drahjelp av en av de kuleste skuespillerne som har vært på lerretet.

Tøffingen Steve McQueen fikk sitt store gjennombrudd i klassikeren «Den store flukten» fra 1963, og en av rollene som fulgte var den som en beintøff politimann i filmen «Bulllitt».

Saken fortsetter under Annonsen

Men der måtte McQueen fint finne seg i å dele rampelyset med en bil som var omtrent like tøff ‒ en 1968-modell mørkegrønn Ford Mustang GT fastback. Snakk om kul duo!

Til tross for at filmen inkluderte heseblesende biljakter i de ikoniske gatene rundt om i San Francisco, ble det faktisk kun brukt to Mustanger i filmen.

Den ene ble brukt i de vanlige scenene kjørt av McQueen, og den andre ble brukt i de stuntscene under den ti minutter lange biljakten.

En av bilene forsvant etter at den ble solgt til en ukjent kjøper, mens ingen visste helt hva som skjedde med den andre.

For entusiastene ble dette jakten på gulleggene, og i 2017 dukket den som var brukt under biljakten opp ‒ på en søppelplass i Mexico!

Og da Ford i fjor feiret at det var 50 år siden Bullitt kom hadde de en gedigen overraskelse på lur, nemlig den bilen som var kjørt av McQueen i de vanlige scenene.

Skuespilleren, som døde bare 50 år gammel i 1980, hadde faktisk selv kontroll på hvem som kjøpte bilen etter filmen. Bilen endte opp hos Robert Kiernan i 1974, og sønnen Sean kunne under 50-årsjubileet avsløre at skuespilleren hadde kontaktet faren to ganger for å kjøpe bilen.

Bilen ble først kjøpt av en i filmselskapet Warner Bros, som i 1970 solgte den videre til en politimann(!).

Han eide den i fire år, og solgte den deretter til Kiernan ‒ og der er den altså fortsatt en del av familien.

Ikonet befant seg stort sett under et pledd fra 1981, men heldigvis bestemte Sean seg for å ta kontakt med Ford i forbindelse med jubileet.

Dermed ble den helt originale bilen satt i stand uten at det gikk utover de originale delene og lakken, 50 år etter at den ble en verdensstjerne.

Sean har nå hatt den lenge nok, og har nå bestemt seg for å selge den.

Bilen skal auksjoneres bort under Kissimmee i januar 2020 som arrangeres av Mecum Auctions, og vi tør ikke en gang å tenke på hva prisen ender opp på ‒ for den kan bli tøff å håndtere.

For vi snakker om kanskje den aller meste kjente Mustangen som finnes, og en av de absolutt mest ikoniske bilene i historien.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker