Annonse
Hjem Nyheter Verdens første tatoverte bil

Verdens første tatoverte bil

Lexus har fått tatovert en UX. Jepp.

Tatoveringene har for lengst tatt spranget fra sjømenn til den generelle befolkningen, men disse kunstverkene er fortsatt forbeholdt mennesker. Eller, de var forbeholdt mennesker.

For Lexus er ikke snauere enn at de har fått tatovert en hvit UX. Ja, det hevder både de og tatovøren selv. Og hun burde vite hva hun snakker om.

Claudia De Sabe har 15 års erfaring som tatovør, og har sitt eget tatoveringsstudio sentralt plassert i London.

Da hun fikk spørsmål fra Lexus om å tatovere en bil, kastet hun seg på utfordringen.

Saken fortsetter under Annonsen

Og motivet ga seg nesten selv.

For Claudia er gift med japanskfødte Yutaro som også er tatovør, og siden Lexus er et japansk merke måtte de nesten gå for et tradisjonelt japansk kunstmotiv ‒ koi-fisken. Denne representerer verdier som lykke og utholdenhet, noe som Lexus nok selv kunne tenke seg å representere.

Men å tatovere en bil er nok enklere sagt enn gjort.

‒ Når du tatoverer en person, tenker du på muskler og vev under huden. Med bilen handlet det om hvordan karosseriet endrer form over rammen, sier Claudia.

‒ Det beste med å tatovere en Lexus UX, og grunnen til at denne bilen var perfekt for prosjektet, er den strømlinjede formen. Alt fra linjene på siden av til formen på vinduene, alt er så dynamisk og vakkert. Det passet perfekt for designet og konseptet i seg selv, slår hun fast.

Resultatet ble dette:

Når Claudia, Yutaro og andre tatoverer bruker de en liten «penn» med en bevegende nål på enden, og denne gjennomborer huden og etterlater seg fargepigment. Slik kan de lage motiver som blir evigvarende.

En slik prosess er selvsagt ikke mulig å bruke på en bil, og nålepennen var byttet ut med en dremel-drill slik at hun kunne slipe seg ned i lakken. Dermed kunne hun lage et sammenhengende design rundt bilen, og for å få fram koi-fisken og andre effekter ble lakk håndmalt på bilen.

Hun og medhjelper Yutaro brukte også gullblader for å få fram den ønskede effekten, og resultatet ble et slags unikt 3D-motiv.

Her er en video som viser hva hun gjorde:

Bare det å motiv-lakkere en bil er en tidskrevende prosess, så skal man tatovere den blir det en helt vill jobb.

Hele prosjektet rundt Koi-bilen til Lexus tok seks måneder, mens selve tatoveringen tok eksakt en hektisk arbeidsuke for de to tatovørene.

Lexus har prøvd å finne ut hva dette egentlig hadde kostet om du har parkert den hos en tatoveringssjappe, og har kommet til at jobben glatt hadde bikket én million kroner. Kanskje til og med to.

Siden dette er verdens første tatoverte bil hadde selvsagt heller ikke Claudia gjort noe lignende før, men resultatet ble mer enn godkjent.

Sjekk selv i denne bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker