Annonse
Hjem Nyheter Vebjørn Sand har designet pingvin-reflekser

Vebjørn Sand har designet pingvin-reflekser

Kunstneren Vebjørn Sand følger i fotsporene til Therese Johaug og Kygo, og er årets refleksdesigner for Trygg Trafikk.

Enten vi liker det eller ikke så er sommeren 2020 nå historie, og vi går inn i en mørkere tid som byr på nye utfordringer i trafikken. For med høstmørket kommer ofte våte veier, og den kombinasjonen gjør sitt til at myke trafikanter rett og slett kan bli usynlige for bilistene.

Det er dog en enkel løsning som løser slike potensielle svært farlige situasjoner, og det er en refleks.

Trygg Trafikk er selvsagt svært så opptatt at myke trafikanter også blir synlige, og for at flest mulig skal bruke denne lille livredderen kommer de hver eneste høst med nye moteriktige og morsomme reflekser designet av kjente personer.

I fjor sto evighetsmaskinen Therese Johaug bak de flotte refleksene, og før det har profiler som Kygo, Pushwagner, Kari Traa, Nicolay Aamodt og Moods of Norway kommet med sine kreative utgaver i regi av Trygg Trafikk.

Saken fortsetter under Annonsen

Og i år har de virkelige slått på stortromma, og med årets reflekser kan du skryte av å gå med et ekte kunstverk i lomma.

Vebjørn Sand er blant Norges aller mest kjente og ikke minst allsidige kunstnere, og i tillegg til flotte maleri står han bak store kunstverk som Keplerstjernen ved Gardermoen, Da Vinci-broen i Ås og ikke minst Roseslottet ‒ en svær kunstinstallasjon ved Frognerseteren i Oslo som han har laget sammen med broren Eimund Sand.

Til tross for at Sand åpenbart er en travel kunstner, har han også fått tid til å lage reflekser som skal bidra til å gjøre trafikken enda mer sikker.

Og det er Trygg Trafikk glade for.

– Vebjørns reflekser er både lekne og elegante på samme tid. Dette er reflekser som passer til alle – uansett alder. Vi håper det kan bidra til at enda flere bruker refleks i mørket, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

Dette er en av refleksene hun snakker om.

Sand har altså laget masse forskjellig kunst, men aldri før har det så bokstavelig handlet om liv og død.

– Jeg fikk nærmest følelsen av ærbødighet da jeg ble spurt om å bli årets refleksdesigner. Vi går ofte i våre egne bobler når vi ferdes i det offentlige rom og trafikken, og er dermed mindre oppmerksomme på farene rundt. Derfor er det er viktigere enn noen gang å bli sett. Refleks kan utgjøre forskjellen som redder liv, sier Sand.

Han er en perfekt person for refleks-oppgaven, for kunstneren er blant disse som ikke hopper i en varm bil når kulden slår inn.

‒ Jeg er syklist hele året, og daglig opplever jeg hvor livsviktig det er at jeg er godt synlig. Med refleks blir du en «lysbærer» ‒ for deg selv og for andre, sier Sand.

Årets reflekser fra Sand og Trygg Trafikk består av en slapwrap med pingviner, en hengerefleks med pingviner og en hengerefleks med en blålig rose. Inspirasjonen har Sand hentet fra sine opplevelser i Antarktis og arbeidet med Roseslottet.

Selv om vi ikke på noen måter er noen moteeksperter er det lett å se at designet er moderne, lekent og bør som Hansen håper passe til både store og små refleksbrukere.

Refleksene ble vist en måned før årets refleksdag, som er den tredje torsdagen i oktober. Du rekker altså å bestille de reflekterende pingvinene og rosen til Sand i god tid før dette, for 15. oktober bør refleksene være på plass i lomma.

‒ Dette er dagen for å ta frem refleksene og feste dem på alle ytterklær, vesker og bager. Legg også noen refleksbånd tilgjengelig i gangen. Da er det mye lettere å huske på veien ut, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind Forsikring, som samarbeider med Trygg Trafikk om de kunstneriske refleksene som bidrar til å gjøre trafikken sikrere alle som ferdes på veiene.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker