Unikt prosjekt knytter kjøreglade sammen

Korona-pandemien har ikke bare negative konsekvenser. Nå går flere sammen for å skreddersy reiseopplevelser for kjøreglade nordmenn gjennom Hubriding.no.


Nordmenn har generelt vært for dårlig til å utforske eget land, og grunner til det kan være ting som klimaet, vanskelig planlegging og selvsagt økonomiske hensyn.

Men da korona-pandemien traff oss i fjor vår måtte vi tenke alternativ når det kom til ferien, noe som blant annet resulterte i et rekordhøyt bruktbil- og MC-salg. Ja, nordmenn ville utforske eget land, noe som også reddet mange i reiselivsbransjen.

For denne bransjen er blant de som er hardest rammet av covid-19, men med tilnærmet utelukkende norske kunder som prøvde å finne fram til gode reisemål dukket det også opp en ganske så genial idé.

Ærverdige Straand Hotel ligger i Vrådal i Telemark, og de kan skilte med en historie litt lengre enn de fleste andre. De ble nemlig startet som en slags en skysstasjon i 1864, og har siden også vært en destinasjon for mange kjøreglade.

Akkurat den siden av næringen skjøt fart i koronaåret.

‒ Vi hadde rekordstort besøk av MC-entusiaster som benyttet seg av tilbudet i fjor sommer, forklarer administrerende direktør Lars Arne Straand, som raskt så nye muligheter.

For hva om man skreddersyr ruter med gode opplevelser som er tilrettelagt for de mange på MC-tur? Som tenkt, så gjort.  

‒ Vi har brukt korona-krisen aktivt til produkt og konseptutvikling. Vi hadde aldri ventet så god og umiddelbar positiv respons på Hubriding.no, sier Straand.

Ved å skreddersy digitale ruter med hotellopphold og servicetilbud fikk Straand Hotel altså nye og svært så fornøyde MC-kunder, og den berømte snøballen begynte å rulle.

Straand Hotel har nå kommet så langt i utviklingen at tilbudet er utvidet også til å gjelde syklister og bilister, og har i tillegg fått med seg reiseportalen De Historiske Hotel og Spisesteder med sine 91 medlemmer. Dermed vil Hubriding.no vokse ganske så betraktelig fra de ni som er med per i dag.

I Vrådal er de spente på hva dette resulterer i.

– Vi forventer storinnrykk av gjester om covid-19-tiden gir åpning for det så snart kjøresesongen starter i april, sier Katrine Straand som driver hotellet sammen med Lars Arne Straand.

‒ I fjor viste det seg at vi hadde mellom 50-150 motorsykler, syklister og flotte biler på besøk hver langhelg. Slår det til blir det nok mange flere som skal prøve Hubriding.no i år.

Dette gjorde at de fikk et ganske uvanlig problem.

‒ Noe av det mest overraskende for oss var at vi måtte oppgradere vinkartet. Motorsyklister, bil- og sykkelentusiaster viste seg å like gode viner og gode middager, slår hun fast.

I år er de nok bedre forberedt på akkurat dette, spesielt nå som de ruller ut Hubriding.no for fullt.

Lansering skjedde sammen med åpningen av «Motorsykkelens Uke 2021», et digitalt prosjekt hvor MC-bransjen, motorsportforbundet og MC-interesserte skal dele informasjon og gjennomføre aktiviteter. Her er det overordnete budskapet «drømmen er MC», og skal hjelpe og inspirere flere til MC-universet.

Det skal også Straands nye løsning gjøre, men da litt mer som «drømmen er MC-tur».

– Det er interessant å se hva som er etablert i Hubriding.no, sier innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole (NHH).

De har altså brukt veien som hovedingrediens, kombinert med et digitalt tilrettelagt kart- og servicetilbud. Dette åpner både for flere gjester og at besøkende blir boende på hotellet over flere dager, slik at de kan utforske flere kjøreruter.

Den oppskriften liker professoren svært så godt.

‒ Hubriding.no er det mest innovative jeg har sett innen reiselivsnæringen i covid-19-tiden, slår han fast.

Korona eller ikke, Norge er et av de vakreste landene i verden som det uansett er verd å sjekke ut. Og det gjør du som kjent aller best på to eller fire hjul, og med løsninger som Hubriding, Nasjonale Turistveger og NAF Reiseplanlegger bør heller ikke planleggingen være et stort hinder.

Og så støtter du på samme tid norsk næringsliv, og det er jo heller ikke dumt.

Dum er heller ikke utsikten som Lars Arne Straand kan vise fram her, takket være sin tohjulede følgesvenn:

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsykkel