Annonse
HjemNyheterUlven i fåreklær flekker tenner

Ulven i fåreklær flekker tenner

Om 450 hestekrefter av en eller annen grunn ikke er nok, finnes det mer potente utgaver av Audi RS 4. Slik som en ny en fra ABT med 510 hester.

En Audi RS 4 er virkelig en ulv i fåreklær. For her får man altså en stasjonsvogn som passer til søndagsturen, men som under bekledningen skjuler en ultrapotent sportsbil som kan fyke rundt racerbanene.

Den nyeste utgaven kan skilte med en 2.9-liters V6, og i tillegg til formidable 450 hk har den et voksent dreiemoment på hele 600 Nm. Å havne bak en saktekjørende tysk bobil når man sitter bak rattet på denne familiebilen bør altså ikke være altfor irriterende, for 0-100 km/t går unna på 4,1 sekunder.

Men skal du krype under 4 sekunder, må du gå for en spesialversjon.

Og slike har ABT nok av.

Saken fortsetter under Annonsen

De har tidligere vist fram versjoner med både 510 hk og 530 hk, og nå har de klart nok et sett med begge disse to alternativene.

Den nye utgaven er kalt RS4-S, som i grunnutrustningen byr på 510 hk og 660 Nm ‒ opp både 60 hk og 60 Nm fra originalen. Det gjør at sprinten går unna på 3,9 sekunder.

De nye kreftene kommer fra et sett som er kalt ABT Engine Control, og de som heller ikke er fornøyd med dette kan i tillegg gå for ABT Power S. Da blir den en virkelig alfaulv med 530 hk og 680 Nm, og her er det også mulig å få toppfarten hevet til over 300 km/t.

‒ Audi RS 4 har vært et ikon siden den første generasjonen i 1999, sier administrerende direktør Hans-Jürgen Abt.

‒ Vi har lagt til noen spennende nye funksjoner til denne superatleten, og nå har den enda mer kraft.

Nytt med RS4-S er at tuneren har gitt den et spesielt ABT Aerokit, noe som byr på nye spoilere, skjørt og luftinntak. Her går det selvsagt i karbon, og selvsagt har også innsiden fått seg en god behandling med blant annet nye seter og et nytt interiør ‒ samt RS4-S-logoer over en lav sko.  

Det hele avrundes ganske så perfekt med fire nye ny enderør på 102 mm i karbonfiber, og noen nye lettmetallferger i blank sort. I tillegg har det tyske tuningsselskapet også gått løs på kjøreegenskapene, og har blant annet gitt den ABT’s høydejusterbare fjærer.

En RS4-S er fortsatt en ulv i fåreklær, men som bildene avslører flekker denne litt mer tenner enn den originale RS 4:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse