Annonse
HjemNyheterToyota viser fram en ny bestselger

Toyota viser fram en ny bestselger

Toyota herjer med konkurrentene på den globale salgslisten, og nå viser de fram en helt ny modell som raskt kan kapre store markedsandeler ‒ nemlig en kompakt SUV.

Så hvor stor er egentlig Toyota? Jo, faktisk så svære at de spiller i en divisjon over alle de andre.

Focus2Move følger det globale bilsalget tett, og kommer hvert år med en oversikt over de mestselgende modellene i verden. Og listen for 2019 må ha fortonet seg som et aldri så lite eventyr for Toyota.

Nummer en var nemlig Toyota Corolla, nummer tre var Toyota Rav4 og verdens 8. mest populære modell i fjor var Toyota Camry. I tillegg hadde de også Toyota Hilux på 12. plass på den globale salgslisten.

Saken fortsetter under Annonsen

De eneste som er i nærheten er Volkswagen, som hadde tre modeller inne blant de 11 mestselgende ‒ Tiguan på 6. plass, Golf på 9. plass og Polo på 11. plass.

Så når Toyota nå kommer med en helt ny modell i det som er det heteste og raskest voksende bilsegmentet, så er det ingen grunn til å tro noe annet enn at den vil selge i både bøtter og spann.

Den neste modellen fra Toyota blir nemlig en kompakt SUV i B-segmentet, en allrounder som passer fint både til bruk i byer og på landeveien.

Bilen har fått navnet Yaris Cross, og den ser slik ut:

Mange hever nok på øyebrynene, men dette er ikke bare en ny versjon av denne lille Yarisen. Dette er en helt ny bil.

Den nye Yarisen er basert på en plattform kalt GA-B, og denne er såpass fleksibel at den også er kapabel til å lage litt mer høyreiste modeller.

Så ja, Yaris Cross er helt klart basert på Yaris, men også på en bil som for eksempel C-HR. Den er 4,18 meter lang , og er hakket større enn den originale Yarisen både i lengde, bredde og høyde.

Ytre dimensjoner Yaris Cross:

  • Lengde:               4.180 meter
  • Bredde:               1.765 meter
  • Høyde:                1.560 meter
  • Akselavstand:    2.560 meter

Den kommer selvsagt som hybrid, noe annet hadde vi ikke ventet fra Toyota, men noe overraskende slår de også til med firehjulstrekk ‒ noe som er noe uvanlig for SUV-modeller i dette segmentet.

Under panseret har Toyota plassert en 3-sylindret 1.5-liters motor som altså er koblet mot en elmotor, og denne yter 116 hestekrefter.

Toyota har selvsagt store ambisjoner for den nye SUV-modellen, og fabrikken i Frankrike som også setter sammen Yaris skal produsere 150.000 eksemplarer av Yaris Cross i løpet av neste år.

Den kan raskt bli en ny bestselger, og den ser jo heller ikke så verst ut.

Sjekk selv i bildeserien under.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse