Toyota oppgraderer bestselgeren

Rav4 får blant annet et nytt multimedia-system og flere førerassistenter.


Det aller meste handler om elbiler når det kommer til nybilsalget her i Norge, men det er en annen bil som holder sånn noenlunde stand. Det er Toyota Rav4.

Dette var faktisk Norges nest mest solgte nybil i fjor, og kun Tesla Model 3 klarte å hamle opp med SUV-modellen som også er tilgjengelig som ladehybrid.

Etter årets fem første måneder ligger Toyota Rav på 13. plass på registreringslisten til Opplysningsrådet for veitrafikken, og sammen med Toyota Yaris på 18. plass de to eneste bilene på topp-20 som ikke er mulig å få som en ren elbil.

Toyota gjør nå det de kan for å holde modellen oppdatert, og melder nå om en rekke forbedringer som blir tilgjengelig for 2023-utgavene.

Ikke minst tar den oppgraderte utgaven i bruk Toyotas nyeste multimediasystem, og denne kommer i form av en ny 10,5-tommers fargeskjerm.

Dette åpner også for skybasert navigasjon via en innebygd datapakke, noe som igjen åpner for mer korrekte kart og ikke minst nøyaktig reiseplanlegging hvor infoen holdes kontinuerlig oppdatert. Navigasjonen inkluderer også livedetaljer om trafikk- og veihendelser, og om det er ledige parkeringsplasser i nærheten.

Det japanske merket byr også på en app, og i denne kan bileierne sjekke ting som eksempel kjøreanalyse, drivstoffnivåer, advarsler og spore bilen.

2023-versjonen åpner også for talekommandoer for både å justere klimakontrollen, velge multimediealternativer, foreta en telefonsamtale eller åpne og lukke vinduene.

«Hei Toyota» er nøkkelordet, og om du for eksempel forteller bilen at «jeg er kald» så skal den svare med å lukke vinduene eller øke temperaturen i klimaanlegget.

Oppgraderte Rav4 byr også på et valgfritt multimediasystem med enda flere funksjoner, og denne åpner blant annet for at det innebygde navigasjonssystemet også vil fungere uten datatilkobling. Systemet gjenkjenner også motorveiskilt, og kan gi lokale værvarsler og varsle sjåføren om begrensede LEZ-er (lavutslippssoner).

Andre nyheter inkluderer flere fjernfunksjoner, inkludert muligheten til å låse opp bilen ‒ som jo er smart om det er noen som har glemt noe i bilen. Og ja, det er også mulig å betjene klimaanlegget.

Alle nye Toyota-biler åpner også for muligheten til å bestemme hva som skal vises i den 12,3-tommers TFT-skjermen, så her er det mulig å vise ting som økokjøring-måler, sanginformasjon eller Adaptive cruisekontroll-info.

Toyota har også ryddet plass til nye sikkerhetsfunksjoner, og dette inkluderer Pre-Collision System (PCS) med veikryss-støtte og Emergency Steering Assist, som for eksempel kan hjelpe til for å unngå kollisjon med en fotgjenger som har forvillet seg ut i veien.

Man kan selvsagt ikke gjøre så mange oppdateringer uten å by på noe nytt også på utsiden, så nye Rav4 blir også tilgjengelig med en ny Platinum White Pearl eksteriørfarge. På Style-utgaven byr også Toyota på en Platinum White Pearl bi-tone med Midnight Black Metallic.

Toyota Rav4 er nå inne i sin femte generasjon introdusert i 2019, og den ladbare hybriden er den kraftigste så langt med sine 306 hestekrefter. Denne har for øvrig en elektrisk rekkevidde på 75 kilometer.

Les også:

Les mer om:

Nyheter