Annonse
Hjem Nyheter Tilbakekaller snaut 11.000 biler i Norge

Tilbakekaller snaut 11.000 biler i Norge

Volvo tilbakekaller nå biler over hele verden inkludert Norge grunnet problemer med et førerstøtteproblem. Det er ikke mottatt noen rapporter om hendelser eller skader knyttet til dette i Norge.

I forrige uke ble det kjent at den danske søsterorganisasjonen til NAF hadde oppdaget feil ved nødbremse-systemet kalt Automatic Emergency Brake (AEB) da de testet en Volvo XC60.

Volvo Cars hentet bilen tilbake til Göteborg for grundigere tester, og fant en feil i programvaren på temperatur-sensoren som sitter ved kameraet i frontruten. En oppdatering av programvaren fikser feilen.

En rekke modeller som er produsert mellom uke 4 i 2019 og ut uke 11 i 2020 har denne feilen, og Volvo tilbakekaller nå alle disse bilene.

‒ Selv om AEB-systemet ikke virker som det skal er det viktige å understreke at det vanlige bremsesystemet i bilene fungerer som normalt, og det er ikke farlig å kjøre bilene som nå blir tilbakekalt, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av høyeste prioritert for Volvo, og gjøres som et forebyggende tiltak. Vi har ikke mottatt noen rapporter om hendelser eller personskader som følge av problemet med AEB-systemet, legger han til.

Volvo vil nå kontakte eierne, som får feilen utbedret gratis hos sin respektive forhandler. Volvo Cars Norway sier at dette vil gjennomføre så snart det lar seg gjøre.

Det er en rekke modeller som er berørt av programvarefeilen: XC40, S60, V60, V60CC, XC60, S90, S90L, V90, V90CC og XC90 fra modellårene 2019-2020.

Totalt vil tilbakekallelsen inkluderer 736.430 biler på verdensbasis, og i Norge gjelder det 10.920 biler.

Modellene V40 og V40 cross Country er ikke berørt.

Les også:  

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker