Annonse
Hjem Nyheter Tidenes villeste Subaru WRX STI

Tidenes villeste Subaru WRX STI

Hva sier du til en karbonkledd WRX STI med eksosstusser som stikker opp av panseret?

Gymkhana er noe som har kommet som en farsott de siste årene. Dette er en type motorsport hvor banene nærmest er laget som en hinderløype, og som byr på enormt mye moro både for publikum og de bak rattet. Bilene som brukes er ofte svært trimmede versjoner, og kreftene gjør sitt til at det å sladde på asfalten nærmest blir som å sladde på glattisen.

Men det er en annen type Gymkhana som har gitt denne spesielle grenen skikkelig vind i seilene, nemlig Hoonigan Gymkhana.

Bak denne står Ken Block, denne YouTube-helten som dundrer gjennom hinderløypene med en bilkontroll helt ut av en annen verden. Resultatet av disse halsbrekkende stuntene er videoklipp har millioner, mange millioner, avspillinger.

Block har stort sett brukt spesiallagde Ford til dette, men når han nå tar en pause betyr det bytte av både fører og bilmerke.

Saken fortsetter under Annonsen

Inn kommer en annen racerfører, Travis Pastrana, og Subaru. Og det bør iallfall ikke stå på sjåføren, for 37-åringen har erfaring fra rally, rallycross, supercross, freestyle motocross, Nascar og diverse stuntoppdrag.

Men en ny fører må også ha en ny bil, så Subaru Motorsports USA har laget en. Og det skal heller ikke stå på bilen, for dette er tidenes villeste WRX STI:

Subaru er ikke villig til å gi oss de tekniske spesifikasjonene rundt bilen, men dette er et karbonkledd fartsmonster med en ekstrem aeropakke ‒ og eksosrør som stikker opp av panseret.

Boxer-motoren er selvfølgelig tunet til det ytterste, så den bør spytte ild som en drage og tåkelegge det meste der den befinner seg.

‒ Denne STI er utrolig! sier Pastrana selv.

‒ Vi har aldri hatt muligheten til å gjøre dette før ‒ å bygge en bil uten begrensninger. Motor, fjæring, aero ‒ alt er ubegrenset bygd fra blanke ark. Den er vanvittig raskt, enkel å kontrollere og komme sidelengs med, og den var perfekt rett ut av esken under testing. Gymkhana er en ny utfordring for meg, men jeg vil heve lista, og det skal denne bilen gjøre.

Hoonigan har selvsagt laget en video fra den første testen, så sjekk den her:

Det er ikke enkelt å heve lista som Ken Block har satt, men med den elleville WRX STI har iallfall Subaru USA gjort sitt beste for å gi Pastrana det ultimate verktøyet.

‒ Da vi brakte Subaru tilbake til Gymkhana, visste vi at vi måtte bygge noe helt vilt, sier William Stokes, motorsportsjef for Subaru of America.

‒ Travis vil alltid presse grensene, så vi visste fra begynnelsen at vi ikke skulle gjøre dette med en rally- eller rallycrossbil. Dette var en mulighet for oss til å omdefinere hva en STI kan være, og resultatene taler for seg selv.

Altså verdens villeste WRX STI, og den kan du sjekke ut i bildeserien under:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker