Annonse
HjemNyheterDette er en Lexus

Dette er en Lexus

En rebell. En alfahann. En Lexus som du aldri har sett maken til.

Er det en ting bilprodusentene bryr seg om så er det trender. De vil i likhet med de fleste produsentene selges flest mulig av sine varer, og en bil er en så stor investering at det lønner seg å treffe når man utvikler slike.

Dette har blant annet bidratt til at Lexus ikke lenger kun lager luksuriøse sedaner for direktørene, og det japanske merket kan nå by på det aller meste, ja, selv en elbil.

Lexus har også noen SUV-modeller på lur, og en ganske en diger en i LX-serien. Denne som er basert ganske så mye på Toyota Land Cruiser er som en veteran å regne i Lexus-familien, og kom allerede i 1996.

Men her i Europa er det nok ikke så mange som drar kjensel på en LX, ettersom vi rett og slett er snytt for denne modellen.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er ikke USA, hvor den har vært på plass i en rekke år. Og der er også Lexus nysgjerrige på hva kundene egentlig interesserer seg for.

De har holdt et øye med sosiale medier, helgetreff og andre tilstelninger hvor LX-fansen er på plass, og fått med seg en trend rundt skikkelige røffe terrengbiler. Så de har like godt laget seg et konsept som de håper faller i smak.

At denne er rettet mot fansen vitner navnet på bilen alt om, for den er kalt Lexus J201 Concept. For de uinnvidde et ganske så merkelig navn, men for innsiderne et ganske så opplagt et. De skjønner umiddelbart at det handler om en LX, ettersom det er en intern benevnelse brukt på den nåværende generasjon av LX-biler. Litt som dagens Porsche 911 er 992-generasjonen.

I samarbeid med selskapet Expedition Overland har Lexus laget en versjon som bør forsere det aller meste av hindringer, et høyreist beist med 550 sinte hester under panseret som bør kunne frakte Lexus-fansen ut på de mest eventyrlige turene.

Lexus kaller den selv for alfa-iterasjonen av det berømte firehjulsdrevne Lexus-flaggskipet, og den blir snart en ekte rebell også.

Bilen er altså et konsept, og det skal vel litt til for at Lexus går for en slik versjon av LX. Men den er ikke laget bare til pynt, og får tidenes bildebut.

Normalt testes nye konsepter ganske så pent og rolig, før de blir kjørt litt hardere når de faktiske produksjonsbilene skal testes. Lexus J201 blir kastet rett ut til ulvene.

Den røffe doningen skal nemlig delta på kvinne-rallyet Rebelle Rally, og bør helst innfri. For det er nemlig Rachelle Croft og Taylor Pawley fra laget The X Elles som skal bruke den, og de er intet mindre enn regjerende mestere.

Rallyet går gjennom krevende terreng i Nevada og California, og strekker seg over 200 kilometer. De eneste hjelpemidlene deltakerne har er kompass, kart og en veibok, og for X Elles ‒ en særs rebellaktig LX kalt J201.

Sjekk bildene av en Lexus uten sidestykke her:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse