Har du sett på maken? Nei, det har du ikke. (Fotos: Mercedes)

Tidenes særeste G-klasse

Nå har vi sett alt. For dette er en jakkekledd Mercedes G-klasse.


Vi er vant med at tuningsselskaper som Brabus kaster seg over den ultimate terrengkongen, Mercedes G-klasse, og kommer opp med noen skikkelig oppsiktsvekkende utgaver.

Men Mercedes er ikke redde for å gjøre det selv, og nå har de tatt ting helt ut. For dette er ekstremt på stort sett alle nivåer, og ja, det er til og med kunst.

Akkurat nå pågår et av årets høydepunkter i moteverden, nemlig London Fashion Week. Sammen med stjerner som Alicia Keys, Pharrell Williams og Jay-Z har også en ekte stjerne ankommet sirkuset, nemlig Mercedes.

For stjernemerket har sammen med franske Moncler kjent for sine vinterjakker tatt med et kunstverk av en bil som utgjør en del av Monclers kunstutstilling kalt «The Art of Genius». Mer spesifikt er det geniale kunstverket altså en jakkekledd Mercedes G-klasse.

Spørsmålet blir selvsagt hvorfor?

Jo, ifølge Mercedes deler de og Moncler en lidenskap for innovasjon, designspråk og er åpne for tverrkulturelle samarbeid, verdier som definerer begge selskapene. Så hvorfor ikke gjøre som en G-klasse selv er kjent for, nemlig å pløye ny mark og bryte nye grenser.

Kunstverket er kalt Project Mondo G, og dette er selvsagt Monclers første forsøk på å lage en jakke til en bil. For ja, det er sært!

‒ Vi har sammen med Moncler laget et «X-factor»-øyeblikk for merkene. Hos Mercedes-Benz er vi forpliktet til å engasjere oss i kultur og samfunn. Vår samskaping med Moncler tilbyr en uventet opplevelse av begge merkene. Dette første samarbeid med Moncler åpner nye horisonter og et potensial for muligheter for flere nyheter snart, sier Britta Seeger, styremedlem i Mercedes-gruppen.

Så ja, vi kan forvente nye og spennende krumspring fra denne duoen. Det er bare å stålsette seg på hva som kommer.

Det første inkluderer altså en G-klasse og en pufferjakke. Jepp.

De har kledd terrengkongen med en vinterjakke, noe som altså gir en veldig kontrast med den kantete designen til G-Klasse og de myke, flytende linjene til jakken.

Bilen, jakken eller kunstverket, setter også en slags uoffisiell verdensrekord når det kommer til bredden. Doningen er 4,6 meter lang, 2,8 meter høy og voldsomme 3,4 meter bred. Og ja, så veier den 2,5 tonn.

Så benevnelsen bølle har vel aldri passet bedre på en bil, spesielt når med titter på hvilke hjul denne er utstyrt med.

Om man ser raskt på bilen er det ikke så lett å skjønne at den faktisk er kledd med en vinterjakke, men det er en spesiell ting som avslører akkurat det. For bilen må vel også sette en uoffisiell verdensrekord når det kommer til størrelsen på glidelåsen som deler taket i to.

‒ Samarbeidet med Moncler inspirerte oss til å lage en ekte ikonisk skulptur på hjul – Prosjekt Mondo G er en veldig dristig designerklæring, sier Gorden Wagener, designsjef i Mercedes-gruppen.

‒ Basert på vår designfilosofi Sensual Purity, kombinerer dette kunstverket ekstremt kontrasterende former og overflater. Romskipets skinnende materialer med en brukt patina-look, og en geometrisk G-klassen med organiske former som minner om Moncler pufferjakker. To luksusmerker tilbyr en ekstraordinær ny opplevelse ved å kombinere bil- og moteverden samlet i ett stykke. På grunn av overdimensjonalt og overdrevet formspråk er det polariserende kunst å sette nye impulser og trender.

G-klasse ble introdusert i 1979, og ble bygd for å takle tøft terreng for fritidskjøring, mens også som en arbeidshest for de som trenger en slik.

Om noen trenger en vinterkledd G-klasse er dog mindre tvilsomt, men at den skaper oppsikt slik også den originale gjør er ganske så sikkert.

Her er bildene av historiens mest sære G-klasse ‒ en Mondo G.

Les også:

Les mer om:

Nyheter