Annonse
Hjem Nyheter Tidenes mest imponerende Mercedes

Tidenes mest imponerende Mercedes

Den ser ut som noe som er hentet ut fra en eventyrfilm, og kjenner igjen føreren via åndedrettet eller hjerteslagene. Hils på framtidsvisjonen til Mercedes.

I 2009 kom det en futurisk eventyrfilm som tok pusten fra de fleste. Filmens handling var satt til 2154, og vi mennesker hadde da brukt opp alle våre naturlige ressurser.

Dermed måtte menneskene ut i verdensrommet fort å lete etter ny energi, noe som førte de til månen Pandora med sine ressurser.

Der møtte de på andre levende skapninger, og filmskaper James Cameron tok i bruk helt nye digitale teknikker for å gjøre skapningene mest mulig levende og realistiske i filmen.

Sluttresultatet ble så bra at den dro inn hele tre Oscar-statuetter, pluss en drøss med andre priser.

Saken fortsetter under Annonsen

Også Mercedes-sjefene lot seg imponere, faktisk så mye at de like godt har inngått et samarbeid med selskapet som var ansvarlig for mesterverket.

Resultatet er framtidsbilen Mercedes Vision Avtr, og dermed er også navnet på filmen avslørt.

For ja, vi snakker selvsagt om Avatar, filmen med de digitale blå skapningene.

Vision Avtr er altså et resultat av et samarbeid mellom Mercedes og Avatar, og som menneskene og maskinene i filmen smelter den sammen teknologi og levende vesener.

Bilen, som filmen, er ment til å vise en helt ny kommunikasjon og interaktivitet mellom mennesker, maskiner og naturen.

Og det er en imponerende sak.

Den har en tilnærmet buet form med digre vinduer, og omkranset av lys rundt hele bilen både på utsiden og innsiden. Ja, selv felgene kommer med lys, og visjonen ser virkelig ut som noe som kunne ha kommet fra Avatar.

Bak er den full av flapser, biometriske sådanne, og disse 33 kan kommunisere både med føreren og gjennom føreren med den utvendige verden ved å gi forskjellige signaler.

Smart nok kan også bilen styre med alle fire hjulene, slik at den nærmest kan «krabbe» inn i lukene, nesten som et dyr på Pandora.

På innsiden er det en midtkonsoll som er styreenheten, og ved å plassere hånden på denne biometriske enheten våkner bilen virkelig til liv. Bilen gjenkjenner både hjerteslag og åndedrett, for ja, en øyescanner er såååå 2019…

Det popper også opp 3D-grafikk som gjør det mulig å utforske Pandora i forskjellige perspektiver, og den kurvete skjermen sørger for å forbinde verden utenfor med de i bilen.

Sjekk selv hvordan det hele fortoner seg i denne videoen:

Bærekraft er et moteord også i bilindustrien, og Mercedes tar dette til nye høyder med Vision Avtr.

Dette er selvsagt en selvkjørende elbil, men det har vi jo sett mange eksempler på før. Men denne har organisk batteri-teknologi satt sammen av materialer som kan gjenbrukes.

For første gang er det brukt en organisk cellekjemi som er helt fri for sjeldne jordarter og metaller, og er dermed fullstendig resirkulerbar.

Så denne elbilen er altså fullstendig uavhengig av fossile ressurser, slik elektrisk mobilitet kanskje blir om ikke så veldig lenge.

Setene er kledd av et vegansk skinn kalt Dinamica, og dette består av mikrofiber som garanterer bærekraft i produksjonsleddet.

Gulvet består av en tresort som på engelsk er kalt karuun, som er et naturlig råmateriale høstet for hånd i Indonesia.

Avatar får nå sin oppfølger planlagt lansert i desember 2021, etterfulgt av ytterligere tre filmer. Den siste, altså Avatar 5, skal etter nåværende plan komme i desember 2027.

Men vi må nok vente enda lenger på en bil som Vision Avtr, men Mercedes viser iallfall hva som faktisk er mulig en gang i framtiden.

Og det er ikke rent lite.

Her er flere bilder av Mercedes Vision Avtr:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker