(Foto: Bil24)

Tesla kutter over 14.000 ansatte

Tesla har i en intern e-post formidlet at det vil bli kutt i stillinger som vil berøre mer enn 10% av den gobale arbeidsstyrken.


Tesla har på 3 år omtrent doblet sine ansatt og har nå over 140.000 stillinger verden rundt.  Det betyr at rundt 14.000 mennesker mister sine jobber.

Det er nettstedet Electrek som har fått  tilgang til en intern e-post som er sendt ut til de ansatte av Elon Musk.

Han påpeker at Tesla sin raske ekspansjon har medført at det i noen områder er dobbelt opp med stillinger.

Han skriver videre at det ikke er noe han liker å gjøre, men det er viktig å se på hele selskapet for å kutte kostnader og øke produktiviteten.

Tesla skuffet markedet med  sine resultater i 4. kvartal i fjor, samtidig som de globalt har hatt en tung start på dette året.  Det har medført en aksjenedgang på over 30% hittil i år.

Det har lenge versert rykter om nedbemanning i Tesla etter at ledere har blitt bedt om å kartlegge kritiske stillinger, samtidig som resultatbaserte aksjeopsjoner er blitt satt på vent ifølge nettstedet Electrek.

Enkelte har forventet at det vil blir så mye som 20% nedgang i arbeidsstyrken hos Tesla.

Siden ingenting er bekreftet offisielt kan vi ikke fastslå hvor og hvilke stillinger som blir kuttet.

Electrek har gjengitt Elon Musk sin epost som du kan lese i sin helhet her:

Gjennom årene har vi vokst raskt med flere fabrikker som skaleres rundt om i verden. Med denne raske veksten har det vært duplisering av roller og jobbfunksjoner på visse områder. Når vi forbereder selskapet på vår neste vekstfase, er det ekstremt viktig å se på alle aspekter av selskapet for kostnadsreduksjoner og økt produktivitet.
 
Som en del av dette arbeidet har vi gjort en grundig gjennomgang av organisasjonen og tatt den vanskelige beslutningen om å redusere antall ansatte med mer enn 10 % globalt. Det er ingenting jeg hater mer, men det må gjøres. Dette vil gjøre oss i stand til å være innovative og sultne på neste vekstfasesyklus.
 
Jeg vil takke alle som forlater Tesla for deres harde arbeid gjennom årene. Jeg er dypt takknemlig for dine mange bidrag til oppdraget vårt, og vi ønsker deg lykke til i dine fremtidige muligheter. Det er veldig vanskelig å si farvel.
 
For de som gjenstår vil jeg på forhånd takke for den vanskelige jobben som gjenstår. Vi utvikler noen av de mest revolusjonerende teknologiene innen bil, energi og kunstig intelligens. Når vi forbereder selskapet for neste fase av vekst, vil din besluttsomhet utgjøre en enorm forskjell for å komme oss dit.
 
Takk,
Elon

Debatt

Les mer om:

Elbiler Tesla Elon Musk